- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Ειρήνης Μουρτζούκου: «Ο θάνατος των τεσσάρων βρεφών δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια»
Τι έδειξε ο διευρυμένος γονιδιακός έλεγχος
Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι επισήμως ύποπτη για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη
Αποκαλυπτικά στοιχεία έφερε στο φως το βράδυ της Παρασκευής (30.5) η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» για την υπόθεση θανάτου των πέντε παιδιών από την Αμαλιάδα, κεντρικό πρόσωπο στην οποία είναι η Ειρήνη Μουρτζούκου.
Σύμφωνα με το anikolouli.gr, η Ειρήνη Μουρτζούκου έχει χαρακτηριστεί επισήμως ύποπτη από τον αρμόδιο εισαγγελέα για τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, οι επιστήμονες της επιτροπής ειδικών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει να γνωμοδοτήσουν για τα υπόλοιπα τέσσερα νεκρά παιδιά καταρρίπτουν ο ένας μετά τον άλλον τις εκθέσεις ιατροδικαστών, που απέδιδαν σε παθολογικά αίτια τους θανάτους τους.
Θάνατοι παιδιών στην Αμαλιάδα: Εργαστήριο εξωτερικού «μίλησε» για το γονιδίωμα των παιδιών
Το αποτέλεσμα του διευρυμένου γονιδιακού ελέγχου που είχε ζητήσει η Εισαγγελία για δύο παιδιά: το πρώτο παιδί της Ειρήνης Μουρτζούκου, ένα αβάπτιστο κοριτσάκι 19 ημερών και ένα αβάπτιστο κοριτσάκι 6 μηνών, παιδί φίλης της, της Κατερίνας. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ειδικοί είναι ότι «δεν εντοπίστηκε κανένα γενετικό αίτιο που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο σε καμία από τις δύο περιπτώσεις». Ο διευρυμένος γενετικός έλεγχος αποκλείει ρητά κάθε ενδεχόμενο κληρονομικής ή γονιδιακής αιτίας για τον θάνατό τους.
Παράλληλα, οι επιστήμονες της ΕΛ.ΑΣ., που ανέλαβαν την επανεξέταση των πορισμάτων για τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά, δεν εντοπίζουν παθολογικά αίτια. Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, στο πόρισμα που έχει ήδη παραδοθεί στις Αρχές, απορρίπτει τη διάμεση πνευμονίτιδα ως αιτία θανάτου και επισημαίνει την υποξία ως κοινό εύρημα σε όλα τα περιστατικά. Το ίδιο καταγράφει και ο παιδονευρολόγος της ΕΛ.ΑΣ. στα δύο πορίσματά του – για τη Ζωή-Ηλιάνα και για τα υπόλοιπα παιδιά, μαζί με το κοριτσάκι που διασώθηκε την τελευταία στιγμή στην Πάτρα.
Αναμένονται οι τελικές εκθέσεις των ιστοπαθολόγων της επιτροπής επιστημόνων της ΕΛ.ΑΣ. που θα έχουν κατατεθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγκεκριμένα πρόσωπα στο «κάδρο»
Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές
Τον έπεισαν να ξεθάψει οικονομίες του θύματος, ενώ ο συνεργός του παραμένει ασύλληπτος
Στην απολογία του ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση
Η 13χρονη μαθήτρια της Α' Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» - Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της
Η 18χρονη περιγράφει τη νύχτα της τραγωδίας - Όσα άκουσε και τι της είπε ο 22χρονος
Με εγκαύματα στο πρόσωπο νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Τι αποκάλυψε ο άνθρωπος που έβαλε χρήματα στη 19χρονη για να περάσει το μοιραίο βράδυ
Πώς έγινε το ατύχημα - Σοκαρισμένοι οι συμμαθητές της
Στο νοσοκομείο η Σοφία Ζαχαράκη - Διασωληνωμένη νοσηλεύεται η μαθήτρια
Νόμιζαν πως είχε μέσα φρούτα
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και στην ίδια
Στην ανακρίτρια ο οδηγός και ο συνεπιβάτης της μηχανής - Διώξεις για πλημμελήματα σε δύο 20χρονους
42 ακίνητα, σκάφη, μέχρι και τάνκερ - Πώς δρούσε το κύκλωμα
Εν αναμονή των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης
Την εξαφάνιση δήλωσε ο γιος της
Στο μικροσκόπιο ψηφιακά ίχνη και καταθέσεις
Ο Μακάριος Λαζαρίδης παραιτήθηκε το Σάββατο μετά τις αντιδράσεις για το πτυχίο του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.