- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Άγιο Όρος: 20χρονος μοναχός δέχθηκε επίθεση με γροθιές από ρασοφόρο - Αναζητείται ο δράστης
Τι αναφέρει η Ιερά Μονή Εσφιγμένου για το επεισόδιο
Άγιο Όρος: Επίθεση σε δόκιμο μοναχό από ρασοφόρο στο Αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές
Ένας 20χρονος δόκιμος μοναχός τραυματίστηκε στο Άγιος Όρος μετά από επίθεση που δέχθηκε από ρασοφόρο.
Σύμφωνα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 20χρονος δέχτηκε επίθεση από άγνωστο ρασοφόρο στο Αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους. Ο ρασοφόρος χτύπησε τον νεαρό μοναχό στο πρόσωπο με γροθιές και στον ώμο με ξύλο.
Ο δόκιμος μοναχός νοσηλεύεται στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Όρους και η κατάσταση της υγείας του δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία. Ο δράστης αναζητείται.
Άγιος Όρος: Τι αναφέρει για το περιστατικό η Ιερά Μονή Εσφιγμένου
Σε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook προχώρησε σχετικά με το περιστατικό η Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Η ανάρτηση κάνει λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ολόκληρη η ανάρτηση
ΕΚΤΑΚΤΟ:
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΓΟΧ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ
Σήμερα 22 Μαΐου 2025 στις 20:00 το απόγευμα και ενώ τρία μέλη της αδελφότητάς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθάριζαν από τα χόρτα ένα παρτέρι που βρίσκεται κοντά στο υπό κατάληψη τμήμα του αντιπροσωπείου της μονής στις Καρυές, στα πλαίσια του ετήσιου ευπρεπισμού για την επικείμενη πανήγυρη του μοναστηριού της εορτής της Αναλήψεως, ξαφνικά και χωρίς καμία αιτία, τους επιτέθηκαν δύο άτομα αγνώστων στοιχείων.
Τα επιτιθέμενα άτομα βγήκαν από το υπό κατάληψη κτήριο της Μονής μας και ενώ φορούσαν ράσα, δεν ανήκουν στο Άγιο Όρος και στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο ένας από αυτούς τραυμάτισε ένα από τα μέλη της αφελφότητας της Μονής Εσφιγμένου, χτυπώντας τον με κάποιο αντικείμενο στο κεφάλι και με γροθιές. Επίσης, προπυλάκισε βρίζοντας και απειλώντας άλλους δύο πατέρες, ενώ τους έριξε βρώμικα νερά.
Κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον τραυματία που νοσηλεύεται στο Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους και ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καρεών.
Η αδελφότητα της μονής Εσφιγμένου για μία ακόμη φορά καταγγέλει την αδιαφορία της Ελληνικής Κυβέρνησης χάρη στην οποία διαιωνίζεται η κατάληψη, τόσο στο μοναστήρι όσο και στο Αντιπροσωπείο στις Καρυές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και αυτή ακόμα η σωματική ακεραιότητα των μελών της.
Η επιβολή του δικαίου και η τήρηση της ασφάλειας και της νομιμότητος του Αγίου Όρους που είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας αποδεικνύεται ότι είναι ανύπαρκτες.
Ζητούμε τα αυτονόητα:
την προστασία της ζωής μας,
την αξιοπρέπεια της διαβίωσης,
την προστασία της θρησκευτική μας ελευθερίας!
Έλεος πιά!
Εκ της Ιεράς Μονής
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΓΟΧ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ Σήμερα 22 Μαΐου 2025 στις 20:00 το...
Posted by Ιερά Μονή Εσφιγμένου on Thursday, May 22, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή
Προσοχή: Σκληρές εικόνες
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διεύθυνση τα ξέρει», εννοώντας προφανώς τους προϊσταμένους της
«Μου άνοιξαν το ΙΧ με λοστούς» καταγγέλλουν κάτοικοι
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς €10 ημερησίως
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή
Το Λιμενικό εντόπισε πάνω από 40 κιλά κοκαΐνης και 133 κιλά κάνναβης σε φορτηγό από Ιταλία
Είχε μετατρέψει τη μηχανή του σε υπηρεσιακή και έφερε πλαστό σήμα
Συνελήφθη ο δράστης - Η εργαζόμενη νοσηλεύεται στο ΚΑΤ
Η 45χρονη συνελήφθη και της επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα
Σύλληψη 33χρονου μετά από ελεγχόμενη παράδοση στο αεροδρόμιο
Τραυματίστηκε θανάσιμα από όχημα 32χρονης - Έρευνα της Τροχαίας Έδεσσας
Η Αστυνομία εξετάζει αν η 16χρονη επινόησε τη φίλη της για να μην κινήσει υποψίες πριν εξαφανιστεί
Τα ίχνη του είχαν χαθεί στις 24 Οκτωβρίου 2025
Χειροπέδες σε 48χρονο που επιχείρησε να παραλάβει τα ναρκωτικά από ταχυδρομική εταιρεία
Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η διαδικασία - Προβολή του επίμαχου βίντεο
Ο 53χρονος έσωσε πολίτη πριν τον παρασύρουν τα τεράστια κύματα
Στο νοσοκομείο η ανήλικη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.