- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συμμορία έκλεβε αυτοκίνητα κατά παραγγελία - Μισό εκατομμύριο η λεία τους
Τουλάχιστον 22 κλοπές οχημάτων - Πώς δρούσαν
Συμμορία έκλεβε αυτοκίνητα κατά παραγγελία - Μισό εκατομμύριο η λεία τους - Τουλάχιστον 22 κλοπές οχημάτων - Πώς δρούσαν
Κλοπές αυτοκινήτων κατά παραγγελία έκανε τετραμελής σπείρα κακοποιών, οι οποίοι κρύβονται πίσω από τουλάχιστον 22 κλοπές οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αττικής. Η λεία της συμμορίας αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών του Τμήματος Οχημάτων της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος που αποκάλυψε τη δράση της και προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και του φερόμενου ως εγκεφάλου.
Ο τελευταίος φέρεται μάλιστα να είναι γνωστό πρόσωπο στον χώρο των αυτοκινήτων, καθώς διατηρεί επιχείρηση εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων στην περιοχή του Μενιδίου στην Αττική. Μάλιστα, διαθέτει και έναν τεράστιο χώρο αποθήκευσης ανταλλακτικών και οχημάτων στο Καπανδρίτι, όπου γινόταν είτε η αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων οχημάτων, είτε παραποιούσαν κωδικούς VIN και άλλα στοιχεία του οχήματος και αφού εξέδιδαν πλαστά έγγραφα, διέθεταν προς πώληση τα κλεμμένα οχήματα. Πρόκειται για έναν 32χρονο ο οποίος είναι γνωστός στον χώρο του οχήματος και ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών αλλά και παράνομες πωλήσεις.
Πώς η συμμορία απενεργοποιούσε τα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων
Η συμμορία χρησιμοποιούσε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να απενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων-στόχων. Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών που για μήνες παρακολουθούσαν τη δράση της ομάδας, οι δράστες κινούνταν κατά βάση τις βραδινές ώρες αναζητώντας τα οχήματα που ήθελαν. Οι μετακινήσεις γίνονταν με οχήματα που διέθετε ένας 27χρονος, που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης εταιρίας ενοικίασης οχημάτων στην περιοχή του Κορωπίου. Μόλις εντοπίζονταν τα οχήματα-στόχοι, τα άλλα δύο μέλη της συμμορίας, ένας 21χρονος και ένας 25χρονος ενημερώνονταν και προχωρούσαν στην κλοπή.
Τα κλεμμένα αυτοκίνητα αρχικά μεταφέρονταν στην περιοχή του Αιγάλεω. Εκεί, τα παρατούσαν για τρεις ημέρες οι δράστες, ώστε να δουν εάν διαθέτουν συστήματα Γεωεντοπισμού, εάν τους παρακολουθούν οι αστυνομικοί. Εάν δεν διαπίστωσαν ύποπτες κινήσεις, έβαζαν πλαστές πινακίδες από αντίστοιχης μάρκας οχήματα και τα μετέφεραν στο Καπανδρίτι, στον χώρο αποθήκευσης που διατηρούσε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της συμμορίας.
Εκεί, τα κλεμμένα αυτοκίνητα είτε μετατρέπονταν σε ανταλλακτικά, είτε πλαστογραφούνταν τα έγγραφα τους αλλά και οι μοναδικοί σειριακοί αριθμοί στο σασί του οχήματος. Εν συνεχεία, έβαζαν αγγελίες ή έρχονταν σε επαφή με πελάτες που είχαν ζητήσει τέτοιου είδους οχήματα. Οι κλοπές γίνονταν κατά παραγγελία, υποστηρίζουν οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Οχημάτων της υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.
Τι βρέθηκε στα σπίτια και τις επιχειρήσεις των συλληφθέντων
Η έφοδος των αστυνομικών στα σπίτια και τις επιχειρήσεις των συλληφθέντων είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν μεταξύ άλλων τα εξής:
-14- κλεμμένα οχήματα, εκ ων οποίων το ένα αποσυναρμολογημένο,
-11- οχήματα, τα οποία θα ελεγχθούν ως προς το νόμιμο της κυκλοφορίας τους,
-61- κινητήρες,
-97- κιβώτια ταχυτήτων,
-142- αμορτισέρ,
-78- άξονες αυτοκινήτων,
-24- πλήρη σαλόνια οχημάτων,
-147- ζαντολάστιχα,
-16- ρεζέρβες,
-12- λάστιχα,
-329- πόρτες οχημάτων,
-88- πορτ παγκάζ,
-128- προφυλακτήρες,
-44- καπό,
-50- φτερά,
-40- ψυγεία,
-350- φανάρια,
-4- οθόνες,
σιδερογροθιά,
σουγιάς,
ρολόι χειρός αξίας,
όχημα,
πλήθος ηλεκτρονικών εγκεφάλων και ασφαλειοθηκών,
Ψηφιακό Διαγνωστικό Οχήματος,
μονάδα ABS,
κλεμμένη καραμπίνα με πλήθος φυσιγγίων,
πλήθος εγκεφάλων και κλειδιών οχημάτων,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και
σετ αποτελούμενο από πινακίδες κυκλοφορίας, sticker τεχνικών προδιαγραφών, μεταλλικό κομμάτι με τον εγχάρακτο αριθμό πλαισίου, εγκέφαλο αυτοκινήτου και δύο κλειδιά οχημάτων.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και του φερόμενου εγκεφάλου και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, απάτη, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και όπλα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατηγορείται ότι έλαβε χρήματα για να επηρεάσει αποτελέσματα σε προκριματικούς αγώνες Tae Kwon Do
Ο οδηγός εντοπίστηκε να κινείται με τριπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπτό όριο - Του επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ο μοναχός έχει τις αισθήσεις του και φέρει τραύμα στο πόδι
Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν από τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία
Τι είναι η λεπτοσπείρωση και ποια είναι τα συμπτώματα
Τι λέει ο γιος της 43χρονης
Έρευνα για την προέλευση των χρημάτων
Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της μητέρας του
«Δεν είμαστε βέβαιοι αν τα 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν ο κύριος σεισμός»
Χειροπέδες και στη μητέρα της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
«Μιλούσα και με τους δύο το μοιραίο βράδυ, του έλεγα μην πας...» - Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη οι 3 φίλοι του 20χρονου
Τι υποστήριξε ο 45χρονος στο δικαστήριο
Τραγικές φιγούρες τα τρία παιδιά της
Οι αποκαλύψεις για τα μηνύματα που αντάλλαξε η 19χρονη με τη μητέρα της το μοιραίο βράδυ
«Βραχνάς» το υψηλό ενεργειακό κόστος, τι ζητούν
Άμεση αντίδραση των εργαζόμενων στο Δήμο απέτρεψε τραγωδία στη Λεωφόρο Νίκης
Την εντόπισε διερχόμενος πολίτης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.