- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τέμπη: Κλειστό το ΑΠΘ την Παρασκευή - Μεσίστιες οι σημαίες στη μνήμη των θυμάτων
Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών
Τέμπη: Κλειστό το ΑΠΘ την Παρασκευή - Μεσίστιες οι σημαίες στη μνήμη των θυμάτων - Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών
Οι πρυτανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου η εκπαιδευτική λειτουργία στο ΑΠΘ «ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων» στα Τέμπη και οι σημαίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα κυματίζουν μεσίστιες.
«Δύο χρόνια πριν, τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου, 57 ψυχές χάθηκαν στην κοιλάδα των Τεμπών. Δεκάδες άλλες τραυματίστηκαν, σωματικά και ψυχικά, με πληγές που θα κουβαλούν εφ' όρου ζωής, και μαζί τους γονείς, αδέρφια, συγγενείς και φίλοι τους. Τη νύχτα εκείνη, με τις βουβές εικόνες της σύγκρουσης και της λάμψης και τις αφηγήσεις όσων επέζησαν, γράφτηκε μία από τις πιο θλιβερές σελίδες των τελευταίων ετών που κλόνισε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας σε θεσμούς της χώρας. Δύο χρόνια μετά, η πληγή παραμένει ανοικτή. Οι δικαστικές αρχές έχουν πλέον τον δύσκολο ρόλο της δικαίωσης των θυμάτων και της απονομής δικαιοσύνης στις οικογένειές τους. Ως Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τιμούμε τη μνήμη όσων χάθηκαν, εκείνων που από φοιτητές και παιδιά έγιναν σε μια στιγμή θύματα της πιο θλιβερής τραγωδίας, μιας από τις πιο οδυνηρές μας απώλειες. Δεκαεπτά από αυτούς ήταν δικά μας παιδιά, φοιτήτριες και φοιτητές της Θεσσαλονίκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η απουσία τους από όλες εκείνες τις ανέμελες στιγμές που τους άξιζε να ζήσουμε μαζί, στις γωνιές του ΑΠΘ, θα βιώνεται για πάντα στη συλλογική μας συνείδηση» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Αναφέρεται ακόμη πως «η απόφαση της Συγκλήτου για την απονομή τιμητικού τίτλου μνήμης χάριν στους χαμένους φοιτητές και στις χαμένες φοιτήτριές του ΑΠΘ αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωσή μας, ως πανεπιστημιακών δασκάλων».
«Δεν θα ξεχάσουμε καμία και κανέναν τους» καταλήγει η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο γυναίκες φέρεται να μη φορούσαν ζώνη ασφαλείας
Οι τρεις ενέδρες και οι ξυλοδαρμοί
Ο θάνατος μπορεί να είναι σύντομος και απλός· η πορεία προς αυτόν όμως χρειάζεται τρυφερότητα, υποστήριξη και συντροφιά
Οι Αρχές των δικαστηρίων ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ
Φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα
«Του είπα ξέρω ότι τον φάγανε. Τον χτύπησαν!», είπε ο ψαράς
Έκτακτη διακοπή στην κεντρική αγορά της πόλης - Συνεργεία εργάζονται για αποκατάσταση
Τα ίχνη της χάθηκαν την Τετάρτη
Την εξύβριζαν συστηματικά
Οι επιβαρυντικοί παράγοντες κινδύνου
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις - Αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχεια
Η σχέση των Ελλήνων πολιτών με την ιδιωτικότητα
Δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών
«Τα ύψη βροχής στη Δυτική Αττική εξηγούν τις πλημμύρες» εξηγεί ο Θ. Κολυδάς
Πλημμύρισαν σπίτια - Τι λέει ο δήμαρχος
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και εμπόδια σε δρόμους
Νωρίτερα είχε διακοπή η κυκλοφορία σε τμήμα της
Κλειστοί δρόμοι από τις κατολισθήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.