- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ιατροδικαστή Λεονταρή
Τι υποστήριζε η κ. Λεονταρή στην επιστολή παραίτησής της
Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ιατροδικαστή Λεονταρή - Λίγες ημέρες μετά την επιστολή παραίτησής της
Απορρίφθηκε το αίτημα της Ρουμπίνης Λεονταρή να εξαιρεθεί από την ιατροδικαστική διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου στη Λάρισα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει η Ρουμπίνη Λεονταρή για εξαίρεση από της από την υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.
Η επιστολή της Ρουμπίνη Λεονταρή μετά την παραίτησή της από την υπόθεση Καλογήρου
H ιατροδικαστής Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή υπέβαλε την παραίτησή της το μεσημέρι της Παρασκευής (21.2) από την υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου.
Η κα. Λεονταρή, η οποία έκανε τη νεκροψία στο πτώμα του Βασίλη Καλογήρου, με ανάρτηση της στο Instagram απάντησε στη Μαρία Καρυστιανού χωρίς να την κατονομάζει γράφοντας: «Για όσα από το πρωί τρέχουν σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο και που εγώ πληροφορήθηκα μετά το τέλος της διερεύνησης του περιστατικού μας, το μόνο που μπορώ να πω στους φίλους μου είναι ότι τυπικά και ηθικά είμαι εντάξει, νιώθοντας όμως απέραντη απογοήτευση και θλίψη», έγραψε η Ρουμπίνη Λεονταρή.
Στη συνέχεια, δημοσίευσε μια επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, αιτούμενη να γίνει δεκτή η εξαίρεσής της από την υπόθεση.
Στην επιστολή της, η ιατροδικαστής κάνει αναφορά στην ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού, σε δημοσιεύματα ΜΜΕ και κάνει λόγο για «ψεύδη, υποψίες και συνομωσιολογικά σενάρια». Υπό αυτές τις συνθήκες, επισημαίνει, «δεν μου επιτρέπεται να ενεργήσω ελεύθερα κατά επιστήμη και συνείδηση», ενώ θεωρεί απολύτως βέβαιο ότι στο όποιο πόρισμά της για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου «θα αποδοθούν, δήθεν, εσκεμμένες προθέσεις και θα δοθούν ερμηνείες που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με επιστημονική κρίση».
Η Ρουμπίνη Λεονταρή ξεκινά την επιστολή της σημειώνοντας ότι με έγγραφη παραγγελία του τμήματος Ασφαλείας Λάρισας δόθηκε εντολή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης νεκροψίας- νεκροτομής στη σορό του Βασίλη Καλογήρου και στις 17 Φεβρουαρίου έγιναν γνωστά τα ονόματα των δύο ιατροδικαστών που ανέλαβαν.
Την επόμενη ημέρα, έκανε ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού για το θέμα. Στην επιστολή της, η ιατροδικαστής αναφέρει σχετικά:
«Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα ενός εκ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, προέβη σε μία άκρως δυσφημιστική σε βάρος μου ανάρτηση στην οποία όλως αναληθώς μου καταλόγιζε σπουδή και σκοπιμότητα στην εκτέλεση της συγκεκριμένης εντολής, πλημμελή εκ προθέσεως εκτέλεση των νεκροψιών- νεκροτομών των θυμάτων του δυστυχήματος, που επέφερε δήθεν την απόκρυψη χημικών ουσιών, απέδωσε σε εμένα εκφορά φράσεων που ουδέποτε διατύπωσα και ισχυρίστηκε ότι δήθεν όλα εντάσσονται σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο».
Ακόμα, επισημαίνει ότι τα social media και τα ΜΜΕ «κατακλύσθηκαν από υβριστικές αναφορές σε βάρος μου δυσμενή, συκοφαντικά και αναληθή σχόλια σχετικά με την επιστημονική μου επάρκεια και γνώση της ιατροδικαστικής επιστήμης, την αντικειμενικότητά μου, την αμεροληψία μου, την ηθική μου υπόσταση ακόμη και για τον απολύτως σύννομο βίο μου, μεταδίδοντας επίσης σαν είδηση, κατασκευασμένες πληροφορίες για την υπηρεσιακή μου πορεία αλλά και για κάθε έκφανση του ιδιωτικού και κοινωνικού μου βίου που πάντα χαρακτηρίζεται από ακεραιότητα και ανεξαρτησία».
«Την υπηρεσιακή ως εκ της καθ’ ύλην, κατά τόπον και κατά λειτουργία εμπλοκή μου στην υπόθεση του Βασιλείου Καλογήρου επιχειρούν ήδη να σπιλώσουν, με ψεύδη, υποψίες και συνομωσιολογικά σενάρια, με στόχο να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη και να απαξιώσουν τελικά το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας με αυθαίρετα συμπεράσματα», υπογραμμίζει η Ρουμπίνη Λεονταρή και καταλήγει:
«Για λόγους δεοντολογίας και με δεδομένο ότι επλήγη βάναυσα έως σημείου κατακρεούργησης η προσωπικότητά μου, η επιστημονική μου και υπηρεσιακή μου τιμή και υπόληψη και θεωρώντας ότι υπό τις προεκτεθείσες συνθήκες, έχω υπηρεσιακό καθήκον να περιφρουρήσω το κύρος της Υπηρεσίας, της οποίας έχω την τιμή να προΐσταμαι, και την προσωπική, επιστημονική και υπηρεσιακή μου αξιοπρέπεια,
Αιτούμαι να αποδεχθείτε την παρούσα δήλωση αποχής μου από κάθε περαιτέρω ενέργεια όπως και από την αξιολόγηση ευρημάτων, εργαστηριακών αποτελεσμάτων, σύνταξης της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας νεκροτομής του Βασιλείου Καλογήρου, καθώς ως είναι αυτονοήτως εύληπτο, υπό τις ανωτέρω συνθήκες δεν μου επιτρέπεται να ενεργήσω ελεύθερα κατά επιστήμη και συνείδηση, ενώ στο όποιο πόρισμά μου είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αποδοθούν, δήθεν, εσκεμμένες προθέσεις και θα δοθούν ερμηνείες που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με επιστημονική κρίση».
Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου για την παραίτηση της Ρουμπίνης Λεονταρή
Σε δήλωση σχετικά με την παραίτηση της ιατροδικαστού Ρουμπίνης Λεονταρή προχώρησαν οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου.
«Πληροφορηθήκαμε την δήλωση αποχής της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Ρουμπίνης Λεονταρή, από τα καθήκοντά της σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση του υιού μας και δηλώνουμε ότι εμείς δεν έχουμε λόγο εξαιρέσεως και ουδόλως αιτηθήκαμε την εξαίρεσή της και την οποία εμπιστευόμαστε», αναφέρουν οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου.
Εν τω μεταξύ, αίτηση εξαίρεσης από την υπόθεση υπέβαλε η ιατροδικαστής Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή. Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας υπέβαλε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών αίτηση εξαίρεσης από τη συγκεκριμένη υπόθεση θανάτου του 39χρονου, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο γυναίκες φέρεται να μη φορούσαν ζώνη ασφαλείας
Οι τρεις ενέδρες και οι ξυλοδαρμοί
Ο θάνατος μπορεί να είναι σύντομος και απλός· η πορεία προς αυτόν όμως χρειάζεται τρυφερότητα, υποστήριξη και συντροφιά
Οι Αρχές των δικαστηρίων ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ
Φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα
«Του είπα ξέρω ότι τον φάγανε. Τον χτύπησαν!», είπε ο ψαράς
Έκτακτη διακοπή στην κεντρική αγορά της πόλης - Συνεργεία εργάζονται για αποκατάσταση
Τα ίχνη της χάθηκαν την Τετάρτη
Την εξύβριζαν συστηματικά
Οι επιβαρυντικοί παράγοντες κινδύνου
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις - Αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχεια
Η σχέση των Ελλήνων πολιτών με την ιδιωτικότητα
Δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών
«Τα ύψη βροχής στη Δυτική Αττική εξηγούν τις πλημμύρες» εξηγεί ο Θ. Κολυδάς
Πλημμύρισαν σπίτια - Τι λέει ο δήμαρχος
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και εμπόδια σε δρόμους
Νωρίτερα είχε διακοπή η κυκλοφορία σε τμήμα της
Κλειστοί δρόμοι από τις κατολισθήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.