- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασίλης Καλογήρου: Οι γονείς του εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την παραίτηση της Ρουμπίνης Λεονταρή
Σε δήλωσή επισημαίνουν ότι εμπιστεύονται την Ρουμπίνη Λεονταρή
Βασίλης Καλογήρου: Οι γονείς του εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την παραίτηση της ιατροδικαστού Ρουμπίνης Λεονταρή
Σε δήλωση σχετικά με την παραίτηση της ιατροδικαστού Ρουμπίνης Λεονταρή προχώρησαν οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου.
«Πληροφορηθήκαμε την δήλωση αποχής της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Ρουμπίνης Λεονταρή, από τα καθήκοντά της σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση του υιού μας και δηλώνουμε ότι εμείς δεν έχουμε λόγο εξαιρέσεως και ουδόλως αιτηθήκαμε την εξαίρεσή της και την οποία εμπιστευόμαστε», αναφέρουν οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου.
Εν τω μεταξύ, αίτηση εξαίρεσης από την υπόθεση υπέβαλε η ιατροδικαστής Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή. Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας υπέβαλε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών αίτηση εξαίρεσης από τη συγκεκριμένη υπόθεση θανάτου του 39χρονου, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.
Στην επιστολή της προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, όπως τη δημοσιεύει τo onlarissa, η κυρία Λεονταρή κάνει λόγο «για διασπειρόμενες και εκτοξευόμενες εναντίον μου χυδαιότητες και ψεύδη», αναφέροντας ότι «επλήγη βάναυσα έως σημείου κατακρεούργησης η προσωπικότητά μου, η επιστημονική μου και υπηρεσιακή μου τιμή και υπόληψη», με αφορμή την εμπλοκή της στην εν λόγω υπόθεση.
Στην επιστολή της κάνει αναφορά και στην Μαρία Καρυστιανού, στην οποία η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων αναφερόταν και στον ρόλο της ως ιατροδικαστού στην υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη, με την ιατροδικαστή να χαρακτηρίζει την ανάρτηση δυσφημιστική, λέγοντας ότι αναληθώς της καταλογίζει «σπουδή και σκοπιμότητα στην εκτέλεση της συγκεκριμένης εντολής, πλημμελή εκ προθέσεως εκτέλεση των νεκροψιών και νεκροτομών των θυμάτων του δυστυχήματος».
Παράλληλα, τονίζει πως τα social media και ο Τύπος κατακλύστηκαν από «υβριστικές αναφορές σε βάρος μου, δυσμενή, συκοφαντικά και αναληθή σχόλια σχετικά με την επιστημονική μου επάρκεια και γνώση της ιατροδικαστικής επιστήμης, την αντικειμενικότητά μου, την αμεροληψία μου, την ηθική μου υπόσταση ακόμη και για τον απολύτως σύννομο βίο μου, μεταδίδοντας επίσης σαν είδηση, κατασκευασμένες πληροφορίες για την υπηρεσιακή μου πορεία αλλά και για κάθε έκφανση του ιδιωτικού και κοινωνικού μου βίου που πάντα χαρακτηρίζεται από ακεραιότητα και ανεξαρτησία».
Ακολούθως, αναφέρεται στην επαγγελματική διαδρομή της και την ενασχόλησή της με προηγούμενες υποθέσεις. Φθάνοντας στην εμπλοκή της στην υπόθεση Καλογήρου αναφέρει ότι επιχειρούν ήδη να τη «σπιλώσουν, με ψεύδη, υποψίες και συνωμοσιολογικά σενάρια, με στόχο να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη και να απαξιώσουν τελικά το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας με αυθαίρετα συμπεράσματα».
Η κυρία Λεονταρή καταλήγει ζητώντας την εξαίρεσή της από την υπόθεση, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ως είναι αυτονοήτως εύληπτο, υπό τις ανωτέρω συνθήκες δεν μου επιτρέπεται να ενεργήσω ελεύθερα κατά επιστήμη και συνείδηση, ενώ στο όποιο πόρισμά μου είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αποδοθούν, δήθεν, εσκεμμένες προθέσεις και θα δοθούν ερμηνείες που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με επιστημονική κρίση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αδίκως εκτέθηκα στο ίντερνετ», δήλωσε ο 45χρονος
Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 66χρονος που είχε μεταφερθεί σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στα επείγοντα
Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι
Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή απόφασισε το Πλημμελειοδικείο
Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς άσκησαν σε βάρος τους, μεταξύ άλλων, κατά περίπτωση ποινική δίωξη για διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ο αναβάτης σύρθηκε στον δρόμο για μερικά μέτρα και «καρφώθηκε» σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο
Αυτοκτόνησε το βράδυ της Πέμπτης στον Κορυδαλλό, η πρώην σύζυγος και ηθική αυτουργός στη δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή
Ο άνδρας βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές
Είχε σημάνει Silver Alert για τον εντοπισμό του
Τι ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών
Διαψεύδονται οι αρχικές πληροφορίες
Κάτοικοι αναφέρουν προβλήματα σε φωτεινούς σηματοδότες
Περίοικοι ειδοποίησαν τις αρχές
Έδινε στη Βασιλική φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς να το γνωρίζει;
Αύριο απολογείται ο 41χρονος
Οι πρώτες πληροφορίες για το δυστύχημα
Oι γονείς της ανήλικης εντόπισαν στο κινητό της μηνύματα που φέρεται να αντάλλασσε με τον καλλιτέχνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.