Ελλαδα

Σήμερα οι απολογίες των δύο γιατρών για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

Τι θα ισχυριστούν

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κατηγορούμενη γιατρός για τον θάνατο του Μαζωνάκη
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Σήμερα οι απολογίες των δύο γιατρών για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι θα ισχυριστούν 

Σήμερα Τρίτη θα βρεθούν ξανά στο ανακριτικό γραφείο οι δύο γιατροί που μετά από την αναβάθμιση της κατηγορίας καλούνται να απολογηθούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.

Το ζευγάρι μετά την άσκηση της νεότερης δίωξης σε βάρος του, έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που τους βαρύνει. Έτσι οι δύο γιατροί θα δώσουν σήμερα γραπτές και προφορικές εξηγήσεις για όσα έγιναν στο ιδιωτικό τους ιατρείο την περασμένη Τετάρτη όταν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξης ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Η αναβάθμιση της κατηγορίας έγινε σε συνεννόηση του 32ου Τακτικού Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και του αρμόδιου Εισαγγελέα κατόπιν αξιολόγησης νέων στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη από τις αστυνομικές Αρχές.

Χθες ο δικαστικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε καταθέσεις μαρτύρων. Ενώπιον του ανακριτή φαίνεται πως εξετάστηκαν η γραμματέας του ιατρείου καθώς και ένας πελάτης των κατηγορούμενων.

Μαζωνάκης: Η γιατρός άκουσε και αγνόησε 2 φορές το alert για πιθανή θρόμβωση

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως από την έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης στο ιατρείο του Κολωνακίου.

Τα ψηφιακά δεδομένα του μηχανήματος που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διαδικασία της πλασμαφαίρεσης καταγράφουν συναγερμό για πιθανή θρόμβωση μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη της θεραπείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Live News», η διαδικασία φέρεται να ξεκίνησε στις 14:14. Περίπου εννέα με δέκα λεπτά αργότερα, το μηχάνημα φέρεται να κατέγραψε το πρώτο alert για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μαζωνάκη, με την ένδειξη να αφορά πιθανή θρόμβωση.

Στη συνέχεια καταγράφηκαν και άλλα alerts από το μηχάνημα, ενώ η λειτουργία του φέρεται να συνεχίστηκε έως τις 14:56.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Μαζωνάκη, Χαράλαμπος Λυκούδης, η γιατρός αγνόησε και μάλιστα δύο φορές το alert που έβγαλε ως ειδοποίηση το μηχάνημα για πιθανή θρόμβωση

Υπάρχει βίντεο με τον Μαζωνάκη κατά την πλασμαφαίρεση

Παράλληλα, ρεπορτάζ της εκπομπής αποκάλυψε ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν διαγραμμένα αρχεία στο κινητό τηλέφωνο της γιατρού που βρισκόταν στον χώρο.

Μεταξύ των αρχείων φέρεται να υπάρχουν ένα βίντεο και δύο φωτογραφίες, στα οποία καταγράφεται ο Γιώργος Μαζωνάκης πάνω στην ιατρική καρέκλα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εικόνα του τραγουδιστή στο συγκεκριμένο υλικό φέρεται να αποτυπώνει ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση.

Τα συγκεκριμένα αρχεία φέρεται να διαγράφηκαν λίγο πριν η γιατρός μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα, περίπου στις 19:09.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY