- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Νέες ταυτότητες και διαβατήρια χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία με chip
Οι ουρές αρνητών στην Κοζάνη, η παραπληροφόρηση και τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας
Πολίτες στην Κοζάνη αρνήθηκαν να εκδώσουν τις νέες ταυτότητες, αλλά έβγαλαν διαβατήριο με τεχνολογία chip
Οι νέες ταυτότητες έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των πολιτών, με τα ραντεβού για την έκδοση να έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.
Από τις 4 Αυγούστου και μετά, οι μπλε ταυτότητες παύουν να χρησιμοποιούνται για ταξίδια στο εξωτερικό και δεν αναγνωρίζονται πλέον ως δικαιολογητικό για την έκδοση διαβατηρίου.
Δεν ήταν λίγοι, λοιπόν, εκείνοι που έσπευσαν σε Αστυνομικά Τμήματα ανά την ελληνική επικράτεια για να εκδώσουν... διαβατήριο με τις παλαιού τύπου ταυτότητες. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες από την Κοζάνη.
Νέες ταυτότητες και διαβατήρια με ενσωματωμένο chip
Στόχος τους να αποφύγουν τις νέες ταυτότητες και την ενσωματωμένη τεχνολογία που αυτές έχουν και η οποία έχει προκαλέσει κατά διαστήματα αντιδράσεις. Σημειώνεται ότι το chip στις νέες ταυτότητες περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία, ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα.
Όπως, δηλαδή, και στα διαβατήρια. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι όσοι... αρνητές των νέων ταυτοτήτων επέλεξαν να βγάλουν διαβατήρια, όπως συνέβη στην Κοζάνη με τις ουρές πολιτών έξω από το ΑΤ, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας σε μικροτσίπ για να περιορίζεται δραστικά η πιθανότητα πλαστογράφησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλες οι ώρες και τα σημεία
Η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου
Άνεμοι ως 5 μποφόρ στα πελάγη
Ο ιστορικός θεσμός που πραγματοποιείται από το 1991 - Η Καλντέρα φωτίστηκε από την αναπαράσταση της έκρηξης
Η ανακοίνωση της οικογένειας
Τι πρέπει να προσέξετε
Η πρόγνωση του Meteo
Η πυροσβεστική συνεχίζει την κατάσβεση
H μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, άφησε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο μνημείο
Οι σταθμοί Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Σιντριβάνι και Πανεπιστήμιο έκλεισαν προσωρινά με εντολή της ΕΛ.ΑΣ
Μήνυμα 112 στους κατοίκους για να κλείσουν πόρτες και παράθυρα
Η ανακοίνωση της οικογένειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.