- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Από εργασίες με μηχάνημα προκλήθηκε η φωτιά στα Γαλάτιστα Χαλκιδικής - Συνελήφθη 30χρονος
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 24 Ιουλίου έχουν επιβληθεί 607 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 857.238,61 ευρώ
Ένας 30χρονος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Χαλκιδικής για τη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη 23/7 στην περιοχή Γαλάτιστα του δήμου Πολυγύρου.
Ο άνδρας πραγματοποιούσε εργασίες χρησιμοποιώντας μηχάνημα θρυμματιστή-σπαστήρα, από τη λειτουργία του οποίου προκλήθηκαν σπινθήρες και ξέσπασε η φωτιά.
Η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο με τη συνδρομή 33 πυροσβεστών με 1 ομάδα πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.
Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνήθηκαν από το Α.Κ.Α.Ε.Ε. Χαλκιδικής και, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, ο 30χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.
Περισσότερα από 850.000 ευρώ σε διοικητικά πρόστιμα
Με αφορμή τη νέα σύλληψη, το Πυροσβεστικό Σώμα δημοσιοποίησε τα συνολικά στοιχεία για την αντιμετώπιση των εμπρησμών το 2026.
Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 24 Ιουλίου έχουν επιβληθεί 607 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 857.238,61 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 219 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 193 (88,13%) αφορούν πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αμέλεια και οι 26 (11,87%) από πρόθεση.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού επισημαίνει ότι οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, πραγματοποιώντας εντατικούς ελέγχους και προχωρώντας άμεσα στην απόδοση ευθυνών όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια και καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πυρασφάλειας, αποφεύγοντας εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρες ή ανάφλεξη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγωδίες σε Χερσόνησο και Νέα Πέραμο
Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς
Απαγορευτικό στο Λαύριο
Υποχωρούν σταδιακά τα επικίνδυνα φαινόμενα - Ισχυρές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του υπουργείου Υγείας διευρύνει την εποπτεία του
Δεμένα τα πλοία στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής - Οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια
Προβλήματα από τους δυνατούς βοριάδες - Σε επιφυλακή η Κρήτη για έντονες βροχές
Κορυφαία μορφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες πριν συμπληρώσει τα 90 της χρόνια
Η άγνωστη διαδρομή ενός κατοχικού υπουργού από την Αθήνα της Κατοχής στην Αυστρία και από εκεί στις φυλακές Αβέρωφ
Έντονα φαινόμενα στην Κρήτη - Ριπές έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Δεν θα εκτελεστούν τα βραδινά δρομολόγια για Κρήτη
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Έκτακτη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας - Σύσταση περιορισμού μετακινήσεων
Υπερχείλισε ξανά χείμαρρος στα Ζωνιανά
Εμπλοκή αντικειμένου στην προπέλα
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη νότια Ρόδο - Η γυναίκα κατέληξε ακαριαία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.