Ελλαδα

Χειροπέδες σε 52χρονο στα Τρίκαλα: Έκοβε μέταλλα και προκάλεσε φωτιά δίπλα σε δάσος

Μια σπίθα από ηλεκτροσυγκόλληση λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε καταστροφή

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση © Pixabay

Πρόστιμο και σύλληψη μετά την πυρκαγιά στα Τρίκαλα, 52χρονος δεν πήρε τα μέτρα ασφαλείας και η φωτιά ξέφυγε

Στη σύλληψη ενός 52χρονου προχώρησαν οι αρχές για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κοντά σε δασική έκταση, στην Κοινότητα Πετροχωρίου του Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Σύμφωνα με την προανάκριση των Ανακριτικών Κλιμακίων Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών (ηλεκτροσυγκόλληση) για την κατασκευή κιγκλιδωμάτων στο μνημείο πεσόντων της περιοχής.

Ο 52χρονος χρησιμοποίησε ηλεκτρικό τροχό και συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα σε παρακείμενη έκταση, δημιουργώντας κίνδυνο επέκτασης σε δασική περιοχή. Ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 1.546 ευρώ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, σε ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι πολλές πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια και καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας κατά τις εργασίες στην ύπαιθρο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY