- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αύριο οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια - Τι ώρες θα είναι ανοικτές οι κάλπες
Αύριο, Τετάρτη 13 Μαΐου, πραγματοποιούνται οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων των φοιτητών. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα, ενώ όπως συμβαίνει κάθε χρόνο δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Η φετινή αναμέτρηση διεξάγεται σε ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα, με επίκεντρο το μέλλον και τον χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου.
Ζητήματα όπως η αναθεώρηση του άρθρου 16, η ασφάλεια στα πανεπιστήμια, η φοιτητική μέριμνα και η αναβάθμιση των δημόσιων ιδρυμάτων βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των παρατάξεων.
Παράλληλα, για ακόμη μία χρονιά θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δεν θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δίνει έμφαση στην ασφάλεια, τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, αναφέροντας: «Στις 13 Μαΐου αφήνουμε πίσω οριστικά τις μάχες του παρελθόντος και προχωράμε μπροστά».
Από την άλλη, η ΠΚΣ αντιτίθεται στην αναθεώρηση του άρθρου 16, ενώ η ΠΑΣΠ προβάλλει το σύνθημα: «Ώρα να ακουστείς». Η ΠΚΣ υποστηρίζει πως «Η αναθεώρηση του άρθρου 16 θα απελευθερώσει πλήρως από οποιαδήποτε εμπόδια την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων», εκφράζοντας φόβους για υποβάθμιση των πτυχίων και εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας.
Την ίδια ώρα, η ΠΑΣΠ ζητά ενίσχυση της ασφάλειας, καλύτερες υποδομές και ουσιαστικότερη σύνδεση σπουδών και επαγγελματικής εμπειρίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Δείτε τις 8 περιοχές με τις μέγιστες τιμές
Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Καίει αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Στο «κόκκινο» η μισή χώρα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
«Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο» - Βαθιά οδύνη για την απώλεια
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Συνεχής επιτήρηση με drone
Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Ωρωπού - Διαρκείς ρίψεις από αέρος και διασπορά πεζοπόρων
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή
Φωτιά ξέσπασε ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο - Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού
Καρέ-καρέ εξετάζονται βίντεο και συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες - Ομαλά και με αυστηρούς ελέγχους οι κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.