Ελλαδα

Κακοκαιρία Deborah: Οι περιοχές με τα υψηλότερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχές σε δυτικά και νότια - Αναλυτική πρόγνωση καιρού έως την Τρίτη σε όλη τη χώρα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή στο Σύνταγμα
©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Έντονες βροχοπτώσεις κυρίως στη δυτική Ελλάδα, με αναλυτική πρόγνωση καιρού τετραημέρου κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώθηκαν έως το απόγευμα της Παρασκευής, με τα φαινόμενα της κακοκαιρίας να εντοπίζονται κυρίως στην Ήπειρο και σε περιοχές της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής καταγράφηκαν στη δυτική ηπειρωτική χώρα, με την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, τα Θεοδώριανα Άρτας και τα Δερβίζιανα Ιωαννίνων να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στη σχετική κατάταξη.

Ο σχετικός χάρτης κακοκαιρίας αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή της ημερήσιας βροχόπτωσης έως τις 18:20, όπως προέκυψε από 563 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου meteo.

Κακοκαιρία: Τα υψηλότερα ύψη βροχής - Οι περιοχές που «πνίγηκαν»

Τα σημαντικότερα ύψη βροχής εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τη συγκέντρωση των φαινομένων στην Ήπειρο. Οι καταγραφές δείχνουν ένταση και διάρκεια, με τις συγκεκριμένες περιοχές να δέχονται τον κύριο όγκο της κακοκαιρίας.

Παράλληλα, προβλήματα καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο της Αττικής, με αυξημένη κίνηση στον Κηφισό, καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και επιβάρυνση στο κέντρο της Αθήνας.


Σάββατο με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Για το Σάββατο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών και σύντομων καταιγίδων. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ τοπικά, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Κυριακή έως Τρίτη - Σταδιακή βελτίωση και νέα επιδείνωση

Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά, με βροχές κυρίως σε Ιόνιο, Κυκλάδες, Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο έως το μεσημέρι, ενώ το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές βροχές μόνο σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Τρίτη αναμένεται νέα μεταβολή, με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα, ενώ από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα ενταθούν το βράδυ και θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν εκ νέου στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά έως και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα νότια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY