- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
24ωρη απεργία στα τρένα τη Δευτέρα - Κατεβάζει «ρολά» ο σιδηρόδρομος
Πλήρης διακοπή των δρομολογίων σε όλη τη χώρα
Τρένα: 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών τη Δευτέρα (23/03) που ξεκινά η δίκη για τα Τέμπη
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι σιδηροδρομικοί της χώρας την Δευτέρα 23 Μαρτίου, την ημέρα που ξεκινά η δίκη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, από 00:01 έως 24:00.
Απαιτούν, όπως λένε, πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών για τους θανάτους στα Τέμπη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και των Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισε πανελλαδική απεργία από τις 00:01 έως τις 24:00 της Δευτέρας 23 Μαρτίου, καλύπτοντας όλο το προσωπικό των σιδηροδρομικών εταιρειών, σε όλο το δίκτυο.
«Το ΕΣΥ νοσεί, κρύβουν τα ράντζα κάτω από το χαλί» -Κινητοποίηση υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας
Μνήμη, διαμαρτυρία και διαφάνεια
Στην ανακοίνωση της Π.Ο.Σ. & Μ.Σ.Τ. τονίζεται ότι η απεργία αποτελεί πράξη συλλογικής μνήμης και διαμαρτυρίας, υπενθυμίζοντας ότι η κοινωνία απαιτεί πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, διαφάνεια και ουσιαστική διερεύνηση των ευθυνών. «Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι όχι μόνο ανεξάρτητη αλλά και ορατά αποτελεσματική», αναφέρει η ομοσπονδία, υπογραμμίζοντας ότι η τραγωδία των Τεμπών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μια ακόμη δικογραφία.
Η Π.Ο.Σ. & Μ.Σ.Τ. καταλήγει ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για ενιαίο, ποιοτικό και ασφαλή δημόσιο σιδηρόδρομο, που θα λειτουργεί με γνώμονα την προστασία της ζωής και όχι τη μετακύλιση ευθυνών, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων και απαιτώντας ουσιαστική λογοδοσία.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Τρία χρόνια μετά την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, η κοινωνία εξακολουθεί να αναζητά το αυτονόητο: την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών εκεί όπου πραγματικά ανήκουν. Η έναρξη της δίκης δεν αποτελεί απλώς μια δικαστική διαδικασία. Αποτελεί δοκιμασία για το κράτος δικαίου. Η κοινωνία απαιτεί να πάψει η αίσθηση ότι η απονομή της δικαιοσύνης κινείται με ρυθμούς ασύμβατους με το μέγεθος της τραγωδίας και με τις εύλογες απαιτήσεις των πολιτών για διαφάνεια, λογοδοσία και ουσιαστική διερεύνηση των ευθυνών. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παρακολουθούν αμέτοχοι όταν η μνήμη των θυμάτων κινδυνεύει να θαφτεί κάτω από γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, οι ευθύνες διαχέονται αντί να εντοπίζονται και η κοινωνία καλείται να αρκεστεί σε αποσπασματικές απαντήσεις αντί για πλήρη λογοδοσία.
Η απεργία της 23ης Μαρτίου αποτελεί πράξη συλλογικής μνήμης, διαμαρτυρίας και δημοκρατικής εγρήγορσης. Δεν πρόκειται μόνο για μια κινητοποίηση των εργαζομένων του κλάδου μας. Είναι μια φωνή που εκφράζει την ευρύτερη κοινωνική απαίτηση: καμία συγκάλυψη, καμία καθυστέρηση, καμία σκιά στην απονομή της Δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι όχι μόνο ανεξάρτητη αλλά και ορατά αποτελεσματική, ώστε να αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Η τραγωδία των ΤΕΜΠΩΝ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μια ακόμη δικογραφία. Είναι μια ανοιχτή πληγή για την Ελληνική κοινωνία και η απονομή της Δικαιοσύνης αποτελεί χρέος απέναντι στα θύματα, στις οικογένειές τους και στη δημοκρατία.
Δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για ενιαίο, ποιοτικό, ασφαλή και δημόσιο σιδηρόδρομο,, που θα λειτουργεί με γνώμονα την προστασία της ζωής και όχι τη μετακύλιση ευθυνών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σώζουν άνδρα δευτερόλεπτα πριν πέσει από τον 6ο όροφο
Τον καταζητούσε η Interpol εδώ και 27 χρόνια για τη δολοφονία Έλληνα ομογενή στην Αυστραλία
Εγκατέλειψαν άρον άρον το όχημα
Αυτοψία Τουρνά σε οικισμούς που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο
Οι περιοχές με κλειστά σχολεία, τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2026
Συνελήφθη 43χρονος Τούρκος οδηγός
Τι έδειξαν οι έλεγχοι στα εξεταστικά κέντρα - Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Πού εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές
Όπως τονίζει, πιθανότατα «έχουμε να κάνουμε με μία σμηνοσειρά»
Μέχρι πότε θα διαρκέσουν
Διακόπηκε βάπτιση, ο ιερέας με τον κόσμο πετάχτηκαν έξω από την εκκλησία για λόγους ασφαλείας
Εξετάζουν αν τα 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός
Απανωτοί σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά στη βόρεια Εύβοια
Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί σε πολλές περιοχές στην Αττική - Πού εντοπίζεται το επίκεντρο
Εκπαίδευση για την κατασκευή εκρηκτικών είχε λάβει σε στρατόπεδο της Χαμάς στην Μαλαισία
Η φετινή εκδήλωση εστίασε στην ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην ενίσχυση της κοινοτικής υποστήριξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.