- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Kολυδάς: Ο Μάρτης δεν δείχνει… γδάρτης
Οι πρώτες δέκα ημέρες του Μαρτίου αναμένεται να κυλήσουν με ήπιο καιρό και θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως τους 19 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.
Όπως επισημαίνει o Θοδωρής Κολυδάς, στην Αθήνα οι θερμοκρασίες θα κινηθούν λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες να φτάνουν τους 17 με 19 βαθμούς στα μέσα της εβδομάδας και στη συνέχεια να σταθεροποιούνται γύρω στους 14 με 15. Οι ελάχιστες θα παραμείνουν σε μονοψήφιες τιμές, χωρίς έντονες ψυχρές εξάρσεις, ενώ η ηλιοφάνεια θα επικρατεί και δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.
Παρόμοια εικόνα προβλέπεται και για τη Θεσσαλονίκη, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν επίσης ελαφρώς πάνω από τα κλιματικά μέσα. Μοναδική εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί η Πέμπτη, όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές χωρίς ιδιαίτερη ένταση.
Στις Κυκλάδες, όπως για παράδειγμα στην Άνδρο, ο ήλιος θα έχει τον πρώτο λόγο τις περισσότερες ημέρες, με λίγες παροδικές νεφώσεις που δεν αναμένεται να συνοδευτούν από σημαντικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 14 με 16 βαθμούς την ημέρα και 9 με 11 τη νύχτα, επίπεδα φυσιολογικά ή και ελαφρώς υψηλότερα για την εποχή. Οι άνεμοι δεν προβλέπεται να ενισχυθούν σημαντικά και στο Αιγαίο δεν διαφαίνεται οργανωμένη κακοκαιρία.
Κοινό χαρακτηριστικό θα είναι η παρουσία βόρειου ρεύματος, που ευνοεί καθαρή ατμόσφαιρα και καλή ορατότητα, περιορίζοντας παράλληλα την πιθανότητα εκτεταμένων βροχοπτώσεων.
Συνολικά, ο Μάρτιος κάνει ένα ήρεμο ξεκίνημα και, προς το παρόν, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του «γδάρτη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 20,61% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο 11,16% της Δευτεροβάθμιας στις σημερινές κινητοποιήσεις
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Εκτός λειτουργίας σύστημα ανίχνευσης διαρροής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας
Μετά τη νέα ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.