- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόκκινος συναγερμός στον Έβρο - Έσπασε ανάχωμα, 100.000 στρέμματα στο νερό
Ραγδαία άνοδος στάθμης από νερά Βουλγαρίας - Ενισχύσεις σε Διδυμότειχο και Σουφλί
Πλημμύρες ρεκόρ στον Έβρο με σπάσιμο αναχώματος και εκτεταμένες καταστροφές
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού παραμένει ο Έβρος, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις και οι αυξημένες ροές υδάτων έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες, με περισσότερα από 100.000 στρέμματα να βρίσκονται κάτω από το νερό.
Αποκαλυπτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι έσπασε το κύριο ανάχωμα του ποταμού Έβρου στο ύψος της Κορνοφωλιάς, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει σταδιακά ο κάμπος του οικισμού.
Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η στάθμη του Έβρου στο Πύθιο διαμορφώνεται στα 6,40 μέτρα, ενώ η στάθμη του Ερυθροποτάμου το πρωί της Κυριακής (22/2) έφτασε τα 6,86 μέτρα. Οι αυξημένες ποσότητες νερού αποδίδονται, μεταξύ άλλων, σε ροές που κατεβαίνουν από τη Βουλγαρία, λόγω των πρόσφατων χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων. Στον Πόρο, η στάθμη του Έβρου αγγίζει τα έξι μέτρα.
Οι αρχές του νομού – Περιφέρεια, Δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία – βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Για τον σκοπό αυτό έχουν ενισχυθεί με προσωπικό και μηχανήματα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Διδυμοτείχου και Σουφλίου, με ομάδες ΕΜΟΔΕ και ΕΜΑΚ, τρεις βάρκες και ένα ερπυστριοφόρο όχημα να επιχειρούν στις δύο περιοχές.
Παρεμβάσεις σε Ορμένιο και Σουφλί - Προστασία υποδομών του Έβρου
Σε εξέλιξη βρίσκονται προληπτικές παρεμβάσεις σε τμήμα αναχώματος στην περιοχή του Ορμενίου, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Κώστα Βενετίδη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από τη Βουλγαρία.
Ήδη από το Σάββατο, συνεργεία του Δήμου και του στρατού στο Σουφλί τοποθετούσαν σάκους με άμμο σε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής, ώστε να αποτραπεί υπερχείλιση και να προστατευθεί η πόλη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του τοπικού Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Ευάγγελου Πουλιλιού, τα προβλήματα στην οδική κυκλοφορία στον νότιο κόμβο του Διδυμοτείχου, καθώς και στον κόμβο της Δαδιάς, έχουν αποκατασταθεί.
Υπενθυμίζεται ότι για πέμπτη ημέρα η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης RED CODE, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αντίστοιχα εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα είχε να αντιμετωπίσει η περιοχή από το 2021.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα, η οποία υπέστη κάταγμα στο πόδι, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και νοσηλεύεται
Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό
Τα θέματα των σημερινών μαθημάτων για υποψήφιους ΕΠΑΛ
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες
Ο πρώην σύντροφος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο
Ποια μαθήματα ακολουθούν
Τα μαθήματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.