- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ναυάγιο στη Χίο: Καμία ένδειξη πνιγμού - Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους
Ανεπιτυχείς οι έρευνες του Λιμενικού στο Μερσινίδι, ενώ οι ιατροδικαστές δείχνουν βαριές κακώσεις
Άκαρπες έρευνες στη Χίο για το ναυάγιο των 39 μεταναστών, σοροί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καμία ένδειξη πνιγμού
Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (19/2) στα ανοιχτά της Χίου για τον εντοπισμό του σκάφους που ναυάγησε στις 3 Φεβρουαρίου μεταφέροντας 39 πρόσφυγες και μετανάστες.
Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην περιοχή του Μερσινιδίου από δυνάμεις της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, παρουσία της ανακρίτριας Χίου, καθώς και ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης του 31χρονου που έχει προφυλακιστεί ως φερόμενος διακινητής και οδηγός του σκάφους.
Η έρευνα διατάχθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης, με στόχο να εντοπιστεί το ναυαγισμένο πλεούμενο, στοιχείο που θεωρείται κρίσιμο για τη διαλεύκανση των συνθηκών της τραγωδίας. Παρά την εκτεταμένη επιχείρηση, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του.
Βαρύτατα τραύματα στις σορούς στη Χίο
Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, όλες οι σοροί έφεραν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθώς και τραύματα στον θώρακα από ισχυρή πλήξη.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο θάνατος χαρακτηρίζεται ακαριαίος. Μέχρι στιγμής, κανένας από τους θανάτους δεν αποδόθηκε σε πνιγμό, στοιχείο που διαφοροποιεί την υπόθεση από τα συνήθη ναυάγια μεταναστευτικών σκαφών στο Αιγαίο.
Στο επίκεντρο ο προφυλακισμένος 31χρονος
Ο 31χρονος που κατηγορείται ως διακινητής έχει ήδη προφυλακιστεί και η υπεράσπισή του επιδιώκει την ανεύρεση του σκάφους προκειμένου να εξεταστούν τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας.
Οι Αρχές θεωρούν ότι ο εντοπισμός του πλεούμενου θα μπορούσε να ρίξει φως στο εάν πρόκειται για πρόσκρουση, βίαιη ανατροπή ή άλλο μηχανισμό πρόκλησης των θανατηφόρων τραυμάτων.
Προς το παρόν, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και το βασικό ερώτημα —πώς έχασαν τη ζωή τους οι 39 επιβαίνοντες— εξακολουθεί να ζητά απαντήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.