- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Κρήτη: Απολογούνται οι γονείς για τον βιασμό και την κακοποίηση των παιδιών τους
Έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος τους
Κρήτη: Απολογούνται οι γονείς για τον βιασμό και την κακοποίηση των παιδιών τους
Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς Κρήτης η υπόθεση γονέων που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία για βιασμό και κακοποίηση των παιδιών τους.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την Πέμπτη (8/1), όταν μητέρα και πατέρας οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος τους. Στους δύο κατηγορούμενους δόθηκε προθεσμία για να απολογηθούν, με τη μητέρα να εμφανίζεται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας και τον πατέρα τη Δευτέρα (12/1).
Σύμφωνα με την καταγγελία τριών παιδιών της οικογένειας, ο πατέρας φέρεται να βίαζε από το 2024 έως τα τέλη του 2025 την 23χρονη κόρη του, η οποία έχει νοητική υστέρηση, καθώς και τη 14χρονη αδελφή της.
Την καταγγελία υπέβαλαν τα δύο κορίτσια μαζί με τον αδελφό τους. Σε βάρος του πατέρα ασκήθηκαν διώξεις για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, απειλές και γενετήσιες πράξεις σε ανήλικο, ενώ η μητέρα κατηγορείται για σωματική βία σε βάρος των παιδιών.
Το ζευγάρι αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να κάνουν λόγο για πλήρη έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. «Οι κατηγορίες στερούνται οποιουδήποτε αποδεικτικού ερείσματος», δήλωσε ο Λευτέρης Κάρτσωνας, ενώ ο Γιάννης Χατζηδάκης ανέφερε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά μέσα που δείχνουν πως οι κατηγορίες δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Εκτός λειτουργίας σύστημα ανίχνευσης διαρροής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας
Μετά τη νέα ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.