- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Είμαι καθαρός σαν αστραπή»: Μηνύσεις προαναγγέλλει ο αγροτοσυνδικαλιστής για την υπόθεση επιδοτήσεων
Τι υποστηρίζει ο Kώστας Ανεστίδης
«Είμαι καθαρός σαν αστραπή»: Μηνύσεις προαναγγέλλει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης για την υπόθεση επιδοτήσεων
Στο επίκεντρο προκαταρκτικής εξέτασης για φερόμενες παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις βρίσκεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης, ο οποίος δηλώνει αθώος και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων τον εμπλέκουν στην υπόθεση. Ο επικεφαλής του μπλόκου Μαλγάρων και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών υποστηρίζει ότι μέσω του προσώπου του επιχειρείται «να χτυπηθεί το αγροτικό κίνημα», τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σιωπήσει.
«Είμαι καθαρός σαν αστραπή και η αστραπή θα πέσει στο κεφάλι τους», δηλώνει, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο και τον δικηγόρο του, Δημήτρης Τσικρίκας, το ΑΦΜ και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί δεν έχουν δεσμευτεί, ενώ ο αγροτοσυνδικαλιστής φέρεται να έχει εισπράξει κανονικά τις τελευταίες επιδοτήσεις που δικαιούται. «Ούτε κλήση έχω λάβει, ούτε ως καταγγελλόμενος, ούτε ως μάρτυρας», σημειώνει, προσθέτοντας ότι όταν και αν κληθεί, θα δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Ο κ. Ανεστίδης προαναγγέλλει μηνύσεις κατά συντακτών και μέσων ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν τις πληροφορίες, λέγοντας πως τυχόν αποζημιώσεις θα τις διαθέσει σε πληγέντες κτηνοτρόφους που έχασαν τα ζώα τους. «Όλα είναι δηλωμένα στην εφορία, τέσσερα ιδιόκτητα και ένα νοικιασμένο, κανονικότατα», επιμένει.
Ωστόσο, παρά τις διαψεύσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αγροτοσυνδικαλιστής ελέγχεται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και την ΑΑΔΕ, ενώ φέρεται να έχει δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Κατά τα ίδια στοιχεία, ο έλεγχος αφορά επιδοτήσεις ύψους 122.765,04 ευρώ για 16 αγροτεμάχια, στα οποία εντοπίστηκαν αναντιστοιχίες μεταξύ δηλώσεων και στοιχείων κτηματογράφησης για τα έτη 2019 έως 2024. Συνολικά, οι επιδοτήσεις που φέρεται να εισέπραξε την περίοδο αυτή ανέρχονται σε 210.550,22 ευρώ.
Η υπόθεση προέκυψε από προτεραιοποιημένους ελέγχους δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, με κριτήρια τόσο το ύψος των επιδοτήσεων όσο και τις ενδείξεις ψευδών δηλώσεων. Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, ενώ ο ίδιος ο κ. Ανεστίδης δηλώνει αποφασισμένος να δώσει τη μάχη του «μέχρι τέλους», τόσο πολιτικά όσο και νομικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.