Απεργία σήμερα: Κλειστοί οι Δήμοι - Τι ισχύει για Μέσα Μεταφοράς και σχολεία
Συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Βουλή
Απεργία ΑΔΕΔΥ σήμερα με αιχμή τον προϋπολογισμό: Συμμετέχουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκπαιδευτικοί, τι θα ισχύσει με τα ΜΜΜ
Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα (16.12) η ΑΔΕΔΥ με απόφαση του 39ου Συνεδρίου, με αποτέλεσμα ο δημόσιος τομέας να κατεβάζει ρολά.
24ωρη απεργία έχει κηρύξει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να κατεβάζει ρολά και ο τομέας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αντίστοιχη απόφαση έλαβαν επίσης οι ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ στα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και του ΕΚΑΒ, κλπ.
Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11πμ απευθύνουν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην Κλαυθμώνος οργανώσεις και φορείς, ενώ το απόγευμα στις 18:30 σωματεία και ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καλούν σε κινητοποίηση στο Σύνταγμα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η κινητοποίηση στρέφεται «ενάντια στον προϋπολογισμό του πολέμου και της αφαίμαξης της εργαζόμενης πλειοψηφίας», με την ομοσπονδία να καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές διαδηλώσεις. «Όλοι/ες στις 16 Δεκέμβρη στις απεργιακές διαδηλώσεις των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των συνδικάτων, ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό και στα μπλόκα των αγροτών», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.
Απεργία σήμερα: Πώς θα λειτουργήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και λεωφορεία
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων υπάγονται στη ΓΣΕΕ, η οποία δεν έχει προκηρύξει απεργία.
Σημειώνεται πάντως ότι στάση εργασίας ανακοίνωσαν για την Τετάρτη 17/12 από τις 11:00 έως τις 17:00 οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, προκειμένου να πραγματοποιήσει Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Τα δρομολόγια στις περιαστικές γραμμές της ανατολικής και δυτικής Αττικής αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή.
Κλειστά σχολεία: Απεργούν οι εκπαιδευτικοί σήμερα
Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα συμμετέχουν κανονικά στην απεργία, παρά τα δημοσιεύματα περί «εξαίρεσης». Άλλωστε, η ΟΛΜΕ έχει εκδώσει σχετικη ανακοίνωση με την οποία καλεί σε συμμετοχή στην απεργία, ενώ η ΔΟΕ (Πρωτοβάθμια) καλύπτεται από την απεργία της ΑΔΕΔΥ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Αρχές ζητούν αποφυγή μετακινήσεων σε παραποτάμιες περιοχές λόγω αυξημένης στάθμης υδάτων
«Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή» είπε η τελευταία απόγονος του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας
Η πρόγνωση του μετεωρολόγου
Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις και παράβολο 15€. Προθεσμία 6 Μαρτίου 2026 στις 14:00 ακριβώς
Αύξηση γεννήσεων και νέες περιοχές αναπαραγωγής δείχνουν ανάκαμψη του σπάνιου θαλάσσιου θηλαστικού
Μεταφορά με mini bus, δωρεάν πάρκινγκ για όσους υπερβαίνουν το όριο
Ντοκουμέντα αποτυπώνουν την πυρκαγιά στα Τρίκαλα και το φως που αποδίδεται στον φύλακα της βάρδιας
Η ενδοσκοπική υπερηχογραφία θεωρείται μία από τις πλέον προηγμένες τεχνικές
Πότε θα εξασθενήσουν τα έντονα φαινόμενα
Αναβολή για προσκόμιση εγγράφων, παραμένει κρατούμενος – επικαλείται μη παραβίαση ηλεκτρονικής επιτήρησης
Η Αρχή Διαφάνειας βρήκε μαζικές παρατυπίες και παράτυπες εγκρίσεις επιδομάτων 2020-2022
Η υπόθεση αφορούσε ασφαλιστικό πράκτορα
Πρόεδρος του δικαστηρίου η Γεωργία Στεφανίδου
Ειδικά προνόμια και εκπτώσεις για τους νέους σε επιλεγμένες εκδηλώσεις
Η ανακοίνωση για τη βυζαντινολόγο, τη Σορβόννη και τη βαθιά παρέμβασή της για το Ολοκαύτωμα
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή έναρξης
Η επέκταση προς Καλαμαριά προσθέτει 4,77 χιλιόμετρα
Τι σημαίνει η ετυμολογία της λέξης
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.