- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ώρα αποφάσεων για τα μπλόκα - Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη
Θα καθοριστεί η επόμενη φάση των κινητοποιήσεων
Ώρα αποφάσεων για τα μπλόκα των αγροτών - Συνεδριάζει το Συντονιστικό στη Νίκαια της Λάρισας
Σήμερα Σάββατο (13.12) συνεδριάζει το Συντονιστικό των αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας για το μέλλον των κινητοποιήσεων, μετά και την πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Δευτέρας, στις 17:00.
Η απόφαση των αγροτών αναμένεται να καθορίσει την επόμενη φάση των κινητοποιήσεων, αλλά και το ενδεχόμενο πολιτικού διαλόγου με την κυβέρνηση. Την πρόσκληση προς τους αγρότες απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρώντας - όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ - πολιτική εκτόνωσης απέναντι στην πίεση που ασκούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. «Η πρωτοβουλία παραπέμπει στο πρότυπο αντίστοιχης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί το 2024, ωστόσο συνοδεύεται και από σαφές μήνυμα ευθύνης προς τους αγρότες, καθώς υπονοείται ότι η μη προσέλευση στο ραντεβού θα τους καταστήσει υπόλογους για την παρατεταμένη κοινωνική ταλαιπωρία», σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Την ίδια στιγμή, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης δείχνουν σημάδια υποχώρησης από τις κινητοποιήσεις, μετά το διπλό ραντεβού που είχαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Πλέον, το βάρος των εξελίξεων μεταφέρεται στα μπλόκα.
Στο παρασκήνιο αναμένεται, πάντως, έντονος κύκλος διαβουλεύσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί τελικά να πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου. Συνεργάτες του πρωθυπουργού εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς το αποτέλεσμα, τονίζοντας ωστόσο ότι από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης έχει εξαντλήσει τα περιθώρια δηλώνοντας πλήρη διαθεσιμότητα για διάλογο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.