- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γλυφάδα: Σπείρα άνοιξε 24 αυτοκίνητα - Η λεία τους έφτασε τις 42.000 ευρώ
Συνελήφθη επ' αυτοφώρω ένας 42χρονος
Γλυφάδα: Σπείρα άνοιξε 24 αυτοκίνητα - Η λεία τους έφτασε τις 42.000 ευρώ - Συνελήφθη επ' αυτοφώρω ένας 42χρονος
Ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας προχώρησε στη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται να ανήκει σε τουλάχιστον τριμελή σπείρα που άνοιγε συστηματικά παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν ο άνδρας εντοπίστηκε την ώρα που είχε ήδη παραβιάσει όχημα και αφαιρούσε αντικείμενα από το εσωτερικό του. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η δράση της εγκληματικής ομάδας ξεκινά από τις αρχές Ιουλίου και υπολογίζεται ότι έχει «χτυπήσει» τουλάχιστον 24 φορές, αποσπώντας λεία που ξεπερνά τις 42.000 ευρώ.
Γλυφάδα: Σπείρα άνοιξε 24 αυτοκίνητα - Η λεία τους έφτασε τις 42.000 ευρώ - Πώς δρούσαν τα μέλη της
Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι οι διαρρήξεις πραγματοποιούνταν κυρίως μεσημέρι ή απόγευμα, καθώς τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οχήματα επισκεπτών που έφταναν στη Γλυφάδα και τα στάθμευαν σε πολυσύχναστα σημεία. Η μεθοδολογία τους περιλάμβανε είτε θραύση τζαμιού είτε χρήση συσκευής jammer, η οποία παρεμβάλλει το σήμα του τηλεχειριστηρίου και εμποδίζει το κλείδωμα του αυτοκινήτου.
«Μόλις οι ιδιοκτήτες απομακρύνονταν πιστεύοντας ότι είχαν κλειδώσει, η συσκευή παρεμπόδιζε το σύστημα και το όχημα έμενε ξεκλείδωτο», εξηγεί η ΕΛΑΣ. Παράλληλα, η ομάδα είχε οργανώσει τον τρόπο δράσης της με ακρίβεια: ένα μέλος κρατούσε τσίλιες, ενώ τα υπόλοιπα συντόνιζαν τις κινήσεις τους σε πραγματικό χρόνο μέσω ακουστικών.
Οι αρχές επισημαίνουν ότι ο 42χρονος δεν ήταν άγνωστος στην Αστυνομία, καθώς είχε απασχολήσει ξανά για παρόμοια αδικήματα, ενώ εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δύο ετών για διακεκριμένες κλοπές. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων μελών της σπείρας, η οποία φαίνεται να είχε αναπτύξει πλήρως οργανωμένη και επαγγελματική δράση στην περιοχή της Γλυφάδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.