- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίθεση σε ξενοδοχείο στα Εξάρχεια την επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων»
Τι καταγγέλλει η Πρωτοβουλία κατά του Αντισημιτισμού
Επίθεση σε ξενοδοχείο στα Εξάρχεια την επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων» καταγγέλλει η Πρωτοβουλία κατά του Αντισημιτισμού
Σοβαρή επίθεση σε ξενοδοχείο επί της οδού Σόλωνος στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου καταγγέλλει η Πρωτοβουλία κατά του Αντισημιτισμού, κάνοντας λόγο για «επιχειρούμενη επανάληψη» της ναζιστικής «Νύχτας των Κρυστάλλων» του 1938. Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, ομάδα αγνώστων εμφανίστηκε γύρω στις 3:00, φωνάζοντας συνθήματα και σπάζοντας τη γυάλινη πρόσοψη του ξενοδοχείου Solon House, το οποίο φέρεται να είναι ισραηλινών συμφερόντων. Στο σημείο υπήρχε τουλάχιστον μια ένοικος, η οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες τέθηκε σε κίνδυνο.
Οι δράστες στα Εξάρχεια άφησαν πίσω τους ανυπόγραφα τρικάκια με το σύνθημα «Έξω το σιωνιστικό κεφάλαιο από τις γειτονιές μας», φράση που η Πρωτοβουλία συνδέει με τη ρητορική δαιμονοποίησης του εβραϊκού πληθυσμού που είχαν υιοθετήσει τα ναζιστικά καθεστώτα της δεκαετίας του ’30. Η οργάνωση σημειώνει ότι η στοχοποίηση επιχειρήσεων ή πολιτών με βάση την υποτιθέμενη «εβραϊκή» ή «σιωνιστική» προέλευση αναπαράγει ιστορικά επικίνδυνα μοτίβα.
Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά τη βεβήλωση μνημείου στη Θεσσαλονίκη αφιερωμένου στα πογκρόμ κατά της εβραϊκής συνοικίας Κάμπελ τη δεκαετία του ’30, όπου άγνωστοι έγραψαν το σύνθημα «Free Gaza». Η Πρωτοβουλία σημειώνει με ανησυχία την απουσία δημόσιας καταδίκης από κόμματα και συλλογικότητες για τη βεβήλωση του μνημείου, συγκρίνοντας τη στάση αυτή με την ενεργή υπεράσπιση των εβραϊκών συνοικισμών από την τότε κομμουνιστική αριστερά.
Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση καταγγέλλει απερίφραστα κάθε επίθεση κατά Ισραηλινών ή Εβραίων πολιτών «στο όνομα των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων», υπογραμμίζοντας ότι η συλλογική απόδοση ευθύνης και οι πράξεις μίμησης ναζιστικών πρακτικών ταυτίζονται με την ίδια λογική της Χαμάς και άλλων ακραίων οργανώσεων, που έχουν στοχοποιήσει αμάχους. Προσθέτει ότι τέτοια περιστατικά όχι μόνο απειλούν ζωές αλλά και προσβάλλουν τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, ενώ παράλληλα υπονομεύουν τον αγώνα για ειρηνική συνύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Η επίθεση στο Solon House βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.