- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι πρώτες εικόνες από το «Φεγγάρι του Κάστορα» που φώτισε τον ουρανό
Είναι η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος που έχει λάμψει εδώ και έξι χρόνια
Μαγευτικές εικόνες από το «Φεγγάρι του Κάστορα» που φώτισε τον ουρανό
Ο ουρανός φωτίστηκε σήμερα το βράδυ (5.11) με τη δεύτερη υπερπανσέληνο του χρόνου, γνωστή και ως «Φεγγάρι του Κάστορα».
Οι πρώτες φωτογραφίες από την Αργολίδα και το Ναύπλιο δείχνουν τη Σελήνη να αναδύεται με εντυπωσιακή πορτοκαλί απόχρωση, ενώ φαίνεται μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από ό,τι συνήθως, καθώς βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς της γύρω από τη Γη.
Ένα πραγματικά μαγευτικό θέαμα που θυμίζει την παράδοση των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής, που ονόμασαν έτσι το φεγγάρι της εποχής για τον κάστορα και την προνοητικότητα του.
Δείτε τις φωτογραφίες:
Πηγή φωτογραφιών: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - EUROKINISSI
Το φεγγάρι είναι 10% πιο κοντά στη Γη από την κανονική του απόσταση
Σύμφωνα με το EarthSky, η πανσέληνος του Νοεμβρίου μπορεί επίσης να αναφέρεται ως «Πανσέληνος του Κυνηγού» ή «Παγωμένη Πανσέληνος». Τα ονόματα της πανσελήνου ποικίλλουν ανά τον κόσμο ανάλογα με πολιτιστικά και εποχικά χαρακτηριστικά.
Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2025 αλλά και η μεγαλύτερη από το 2019. Είναι η δεύτερη από τις τέσσερις υπερπανσελήνους που ολοκληρώνουν το 2025 και ανοίγουν το 2026.
Η διάχυση του φωτός επιτρέπει τη διέλευση κυρίως του κόκκινου και του πορτοκαλί φάσματος, ενώ το μπλε φως απορροφάται, δημιουργώντας αυτό το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα που χαρίζει στο φεγγάρι τη ζεστή του λάμψη.
Το φεγγάρι είναι 10% πιο κοντά στη Γη από την κανονική του απόσταση, η οποία είναι κατά μέσο όρο 384.472 χλμ. Αυτή τη φορά, η Σελήνη θα φτάσει στα 356.980 χλμ., καθιστώντας την τη μεγαλύτερη και φωτεινότερη υπερπανσέληνο του έτους και θα είναι η κοντινότερη από την πανσέληνο της 19ης Φεβρουαρίου 2019.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι πάγιες συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.