- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επικήδειος Δήμητρας Γαλάνη για Σαββόπουλο: «Το έργο σου είναι και θα είναι πάντα ολοζώντανο, νέο, αιώνια κληρονομιά μας»
Η ερμηνεύτρια μίλησε για τη βαθιά επίδραση που άσκησε στη ζωή και στη δημιουργία της
Επικήδειος Δήμητρας Γαλάνη για Σαββόπουλο: «Το έργο σου είναι και θα είναι πάντα ολοζώντανο, νέο, αιώνια κληρονομιά μας»
Με λόγια γεμάτα αγάπη και προσωπική μνήμη, η Δήμητρα Γαλάνη αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο στην εξόδιο ακολουθία. Η ερμηνεύτρια μίλησε για τη βαθιά επίδραση που άσκησε στη ζωή και στη δημιουργία της, υπογραμμίζοντας ότι ο σπουδαίος τραγουδοποιός θα μείνει για πάντα ζωντανός μέσα από το έργο του.
«Έχουν γράψει κι έχουν πει για σένα πανέμορφα πράγματα, λόγια ψυχής. Τελικά κατάφερες και μας έκανες όλους ποιητές και ενωμένους», είπε, θυμίζοντας και την τελευταία τους συνάντηση την Καθαρά Δευτέρα, σε οικογενειακό τραπέζι. Απευθύνθηκε και στη σύζυγο του Σαββόπουλου, την παιδική της φίλη Άσπα: «Έχεις τα παιδιά σου που θα σου απαλύνουν όσο γίνεται αυτό το τεράστιο κενό. Θέλω να ξέρεις ότι είμαι και θα είμαι πάντα κοντά σου».
Η Γαλάνη τόνισε ότι η παρακαταθήκη του θα παραμείνει αιώνια: «Πραγματικά ο κόσμος τα έχει πει όλα. Τα νιώθει όλα. Και πώς αλλιώς να ήταν, αφού μας έχεις δώσει τέτοια δώρα. Θέλουμε με κάποιο τρόπο να σου ανταποδώσουμε αυτό το μεγάλο ευχαριστώ. Το έργο σου είναι και θα είναι πάντα ολοζώντανο, νέο, αιώνια κληρονομιά μας».
Με φωνή που ράγισε, αναφέρθηκε και στη δική της σχέση με τον «Νιόνιο»: «Εσύ θα λείπεις, θα μου λείπεις. Γιατί είσαι τόσο βαθιά ριζωμένος μέσα μου. Γιατί ο λόγος σου ήταν το πιο φωτεινό μονοπάτι της ζωής μου. Γιατί ήμουν εκεί στα γλέντια μας με τις κιθάρες και τα τραγούδια. Γιατί έφηβη στεκόμουν στην ουρά για να πάρω τον καινούριο σου δίσκο».
Κλείνοντας, υπογράμμισε τη σημασία της παρακαταθήκης του για τις νεότερες γενιές: «Ήξερες ακριβώς τι θα παίξεις για τα παιδιά που θα έρθουν και θα κατανοούν όλο και καλύτερα την πολύτιμη λέξη σου. Για να μαθαίνουν πού πατούν και πού πηγαίνουν, ποια είναι η ταυτότητά τους, γιατί θα πρέπει να συνεχίσουν να αγαπούν και να είναι υπερήφανοι γι’ αυτή τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ταλαίπωρη πατρίδα».
«Στο καλό, πολυαγαπημένε μας Διονύση. Σε ευχαριστούμε για όλα», κατέληξε η Δήμητρα Γαλάνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς βγάζουμε σήμα κυκλοφορίας - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Καθαρά Δευτέρα, το μοναδικό τριήμερο
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Τι ώρα θα πραγματοποιούνται τα τελευταία δρομολόγια
«Κάνουμε τις μετακινήσεις ασφαλέστερες» σημειώνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Δείτε τις εικόνες από το σημερινό tour του στους δρόμους της πόλης
«Σε ουδένα επέτρεψα να μου υποδείξει τι θα έπρεπε να γράψω ή να μη γράψω», δηλώνει στο τελευταίο του άρθρο
Τι ώρα θα πραγματοποιούνται τα τελευταία δρομολόγια
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση
Άσπρη μέρα σήμερα σε μεγάλο υψόμετρο
H δίκη, οι ποινές, η αυτοκτονία Σφηνιά και οι καταγγελίες λίγο πριν το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.