- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Νέα κακοκαιρία αναμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας.
Η κακοκαιρία αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.
Βελτίωση του καιρού μεταξύ δύο κακοκαιριών
Πάντως, μέχρι να έλθει το επόμενο κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται βελτίωση του καιρού, καθώς απομακρύνονται οι κακοκαιρίες των τελευταίων 24ωρων που έδωσε αρκετό όγκο νερού ειδικά στη Δυτική Ελλάδα αλλά και τα πρώτα χιόνια στα βουνά της βόρεια και ηπειρωτικής χώρας. Τα βαρομετρικά χαμηλά απομακρύνονται και εξαπλώνεται ο αντικυκλώνας με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι βοριάδες και να σταματήσουν οι βροχές.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, «αν εξαιρέσουμε τα πιο ανατολικά θαλάσσια τμήματα της χώρας δηλαδή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες βροχές, δυτικά η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Είχαμε δυνατούς βορειοδυτικούς ανέμους που θα αρχίσει να υποχωρεί αλλά το μεσημέρι θα έχει ένταση 5-6 μποφόρ ιδιαίτερα στο Ιόνιο, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τον Θερμαΐκό. Το πρωί ο υδράργυρος θα ξεκινήσει χαμηλά ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα που σε κάποιες περιοχές ξεκινά κάτω από τους 10 βαθμούς, αλλά από το μεσημέρι θα ανέβει αλλά όχι σημαντικά. Προς το Σάββατο θα δούμε πιο ζεστές θερμοκρασίες αλλά σήμερα δεν θα ξεπεράσουμε τους 20 βαθμούς και στα δυτικά τους 22.
» Στην Αττική δεν περιμένουμε κάτι αξιόλογο. Έντονο κρύο το πρωί αλλά αργά το μεσημέρι θα φτάσει στους 23 βαθμούς και θα έχει ηλιοφάνεια όλη την ημέρα. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η ηλιοφάνεια επίσης θα κυριαρχήσει με λίγα σύννεφα κοντά στο μεσημέρι και τον υδράργυρο να ανεβαίνει μέχρι τους 20.
» Μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας δεν περιμένουμε βροχές, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν από την Κυριακή φέροντας κάποια φαινόμενα μικρής έντασης στα ορεινά στην βορειοδυτική Ελλάδα, στα βουνά της Εύβοιας, και την Αττικοβοιωτία. Ο υδράργυρος ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες αγγίζοντας ακόμη και τους 26 βαθμούς, τη νύχτα και το πρωί όμως θα κάνουν κρύο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.