- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρός: Πότε και πού αναμένουμε βροχές και καταιγίδες
Ενισχύονται από την Παρασκευή τα μελτέμια
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με αστάθεια που έρχεται από την Ιταλία
Μπορεί ο Σεπτέμβριος να μπήκε με καλό καιρό, όμως, φαίνεται ότι το σκηνικό θα αλλάξει σε αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες, αφού μέτωπα κακοκαιριών βρίσκονται στην περιοχή της Ιταλίας και αρχίζουν να μετατοπίζονται ανατολικότερα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει τη χώρα μας από την περιοχή της Ιταλίας θα μεταφέρει πιο ψυχρό αέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει καιρική αστάθεια στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, οπού θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Η αστάθεια αναμένεται να περιοριστεί από την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται τα μελτέμια να ενισχυθούν και να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας.
Ο καιρός σήμερα
Σήμερα, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025 αναμένεται αίθριος καιρός. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά τμήματα της χώρας.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 28 έως 35, στην Ήπειρο από 15 έως 31, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 17 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 34, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 21 έως 31 και στην Κρήτη από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά του τμήματα από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους έως νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Αρχές διερευνούν τα κίνητρα του
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Kάτοικοι καταγγέλλουν ότι μεγάλες εκτάσεις παραμένουν ακαθάριστες εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Θα δοθεί στους γονείς του την Παρασκευή
Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών σχολιάζει την παραίτηση Κοκοτσάκη από το κόμμα Καρυστιανού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας
Συγκίνηση στη δημοτική αρχή Ηρακλείου κατά την επανατοποθέτηση του μνημείου του «Αρχάγγελου της Κρήτης»
Άμεση κινητοποίηση σε έδαφος και αέρα από την Πυροσβεστική
Δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων
Τι αφορούν τα δύο νέα αιτήματα
Οι τρεις φάσεις του εθίμου και ο συμβολισμός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.