Ελλαδα

Λιτανεία στη Ζάκυνθο για να σβήσει η φωτιά - Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Η λιτανεία έγινε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Λιθακιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιτανεία στη Ζάκυνθο για να σβήσει η φωτιά
Λιτανεία στη Ζάκυνθο για να σβήσει η φωτιά - Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά © imerazante.gr

«Η λιτανεία ως τελετουργία δεν έχει άμεση φυσική επίδραση στην πορεία ή την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς» σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς

Λιτανεία στην περιοχή Λιθακιά της Ζακύνθου έκαναν πιστοί το βράδυ της Τρίτης (12.8) προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που μαίνεται στο νησί. 

Ζάκυνθος :Λιτανεία στην Λιθακια για να σταματήσει η φωτιά !

Την είδηση για τη λιτανεία στη Ζάκυνθο σχολίασε σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνοντας ότι «η λιτανεία ως τελετουργία δεν έχει άμεση φυσική επίδραση στην πορεία ή την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς. Οι φωτιές σβήνουν με την αφαίρεση ενός ή περισσότερων στοιχείων του λεγόμενου “τριγώνου της φωτιάς”: καύσιμη ύλη, θερμότητα, οξυγόνο. Αυτό γίνεται μέσω ανθρώπινης παρέμβασης (πυροσβέστες, εναέρια μέσα, δημιουργία αντιπυρικών ζωνών) ή φυσικών συνθηκών (βροχή, πτώση θερμοκρασίας, μείωση ανέμου). Ωστόσο, από κοινωνιολογική και ψυχολογική σκοπιά, η λιτανεία μπορεί να έχει νόημα με διαφορετικό τρόπο: Ενώνει την κοινότητα γύρω από μια κοινή ελπίδα, αναβιώνοντας ιστορικά έθιμα που έχουν βαθιές ρίζες στη Ζάκυνθο και αλλού.

» Σε στιγμές κρίσης, τέτοιες πράξεις μπορούν να ενισχύσουν το ηθικό, να μειώσουν το αίσθημα αδυναμίας και να προσφέρουν παρηγοριά. Η συμμετοχή σε μια τελετή μπορεί να κινητοποιήσει εθελοντές και να ενισχύσει τη συνοχή σε μια περίοδο όπου η συνεργασία είναι κρίσιμη. Με λίγα λόγια: στην ίδια τη φωτιά, όχι· στην ανθρώπινη ψυχολογία και την κοινωνική συνοχή, ναι». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY