- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυροσβεστική: Από εμπρησμό φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Χελιδόνι Ολυμπίας
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Εμπρησμό από πρόθεση «βλέπει» η Πυρoσβεστική στην πυρκαγιά του Χελιδονίου Ολυμπίας
Ο εμπρησμός από πρόθεση θεωρείται από πηγές της Πυροσβεστικής η πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς στο Χελιδόνι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Πύργου, το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πάτρας, έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως επισημάνθηκε από έμπειρα στελέχη του Σώματος στην ΕΡΤ Πύργου, τα πρώτα στοιχεία και οι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί, οδηγούν στη διαπίστωση πως η πυρκαγιά που ξέσπασε περιμετρικά της Τ.Κ Χελιδονίου το απόγευμα της Παρασκευής δεν προήλθε από αμέλεια ή κάποιο βραχυκύκλωμα, αλλά είναι αποτέλεσμα συνειδητής απόπειρας εμπρησμού, με άγνωστο προς το παρόν δράση και απροσδιόριστα κίνητρα.
Οι πολλές και διάσπαρτες εστίες με ελάχιστη διαφορά ώρας κοντά σε δασικές και αγροτικές καλλιέργειες, όπως και η ώρα έναρξης της πυρκαγιάς (λίγο πριν από τις 6μ.μ.) είναι ένα από τα στοιχεία που οδηγούν την Πυροσβεστική σε αυτές τις εκτιμήσεις, ενώ εντός των ημερών αναμένονται οι πρώτες προσαγωγές.
Η πυρκαγιά στην ορεινή ζώνη του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας το περασμένο τριήμερο προκάλεσε σοβαρή περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή, καθώς άφησε πίσω της περίπου 8.000 στρέμματα καμένης γης, εκ των οποίων τα 5.000 αφορούν δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα 3.000 γεωργικές εκτάσεις, κυρίως ελαιώνες, σταφίδες και αμπελώνες.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πύργου ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, είναι ισχυρό το πλήγμα στο φυσικό περιβάλλον και την τοπική οικονομία, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει καεί τέσσερις φορές μέσα σε τριάντα χρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.