- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η θερμοκρασία του έφτασε τους 42°C - Τι λέει ο Ιταλός που χειρούργησε τον 15χρονο Δημήτρη
Το αγόρι είχε υποστεί θερμοπληξία στο Μέτσοβο
Ο 15χρονος είχε υποστεί θερμοπληξία στο Μέτσοβο και μεταφέρθηκε στην Ιταλία για μεταμόσχευση ήπατος
Στο πρακτορείο ANSA μίλησε ο Ιταλός χειρουργός, Ρενάτο Ρομανιόλι, που έκανε τη μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη που υπέστη θερμοπληξία στο Μέτσοβο.
Σύμφωνα με τον χειρουργό, η θερμοκρασία σώματος του 15χρονου έφτασε τους 42 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα. Ο Ρενάτο Ρομανιόλι, επικεφαλής του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Ήπατος στο Città della Salute e della Scienza στο Τορίνο, εξήγησε την κρισιμότητα της επέμβασης καθώς η ιατρική του ομάδα έπρεπε να αποφύγει τις αιμορραγίες που θα έβαζαν σε κίνδυνο την κυκλοφορία του αίματος ακόμα και στον εγκέφαλο. «Η λειτουργία του ήπατος είναι και να κρατά σε λειτουργία τον εγκέφαλο εξουδετερώνοντας τις τοξικές ουσίες που σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούσαν σε ένα μη αναστρέψιμο κώμα. Ο στόχος της μεταμόσχευσης είναι να διατηρήσουμε τη λειτουργία του εγκεφάλου» εξηγεί ο Ιταλός χειρουργός.
«Ο Δημήτρης αναμένεται να περάσει άλλη μια εβδομάδα ή 10 ημέρες στο νοσοκομείο και μετά θα επιστρέψει στο σχολείο του τον Σεπτέμβριο» καθώς έχει αποσωληνωθεί και παρουσιάζει βελτιούμενη νευρολογική ανακάμψη. Ο χειρουργός είπε ότι «ο ιδρώτας έχει ως σκοπό να διαχέει την υπερβολική θερμότητα του σώματος, διατηρώντας έτσι χαμηλή τη θερμοκρασία του σώματος. Ωστόσο, αυτό το αγόρι έχει αυτή την εκ γενετής ανεπάρκεια. Πρόκειται για ένα μεμονωμένο πρόβλημα· κατά τα άλλα είναι καλά, αλλά γίνεται σοβαρό όταν κάνει ζέστη και όταν καταβάλλει σωματική προσπάθεια, ειδικά αν βρίσκεται έξω από το σπίτι, μακριά από το να μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Είναι προφανές ότι ένα αγόρι με αυτά τα προβλήματα δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα ή να καταπονείται σε ζεστό περιβάλλον. Νομίζω ότι θα το θυμάται για όλη του τη ζωή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.