Ελλαδα

Φωτιά στην Πολυτεχνειούπολη: Εθελοντές πυροσβέστες βρήκαν μπιτόνι με λάδια μηχανής στο δάσος

Οι καπνοί ήταν ορατοί σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Πολυτεχνειούπολη: Εθελοντές πυροσβέστες βρήκαν μπιτόνι με λάδια μηχανής στο δάσος
Φωτιά στην Πολυτεχνειούπολη: Εθελοντές πυροσβέστες βρήκαν μπιτόνι με λάδια μηχανής στο δάσος © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Φωτιά στην Πολυτεχνειούπολη: Εθελοντές πυροσβέστες βρήκαν μπιτόνι με λάδια μηχανής στο δάσος

Δύο ήταν οι εστίες της φωτιάς που ξέσπασε στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στους πρόποδες του Υμηττού το μεσημέρι της Δευτέρας (28.07). Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, η οποία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πύρινη εστία.

Σύμφωνα με το MEGA, υπάρχουν πληροφορίες ότι η φωτιά στην Πολυτεχνειούπολη πιθανόν να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, καθώς σε δάσος της περιοχής εντοπίστηκε από εθελοντές πυροσβέστες μπιτόνι με λάδια μηχανής.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σε χώρο αμαξοστασίου του δήμου Ζωγράφου.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική εξετάζει και το σενάριο η φωτιά να προκλήθηκε από φυσούνα καπνού, εργαλείο που χρησιμοποιούν μελισσοκόμοι της περιοχής.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, δήλωσε στην ΕΡΤ πως μετά την εστία φωτιάς στην Πανεπιστημιούπολη, εμφανίστηκε δεύτερη εστία στην οδό Ζησιμοπούλου στου Παπάγου, σε απόσταση σημαντική από το αρχικό μέτωπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η αρχική πυρκαγιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση, κοντά στην Πολυτεχνειούπολη στον δήμο Ζωγράφου.

Η κινητοποίηση ήταν τεράστια με 110 πυροσβέστες με ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 30 οχήματα, εθελοντές, και 19 εναέρια μέσα. Οι καπνοί ήταν ορατοί σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY