- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Tο WWF για τα δύο νέα θαλάσσια πάρκα: Σημαντική πρωτοβουλία
Mε αφορμή την σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού
Tο WWF για τα δύο νέα θαλάσσια πάρκα: Σημαντική πρωτοβουλία
Η WWF Ελλάς σε ανακοίνωσή της μετά τη γνωστοποίηση της δημιουργίας δύο νέων θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο τονίζει πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
«Η δημιουργία δύο νέων θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο, είναι αναμφίβολα μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, την οποία χαιρετίζουμε. Περιμένουμε να δούμε το περιεχόμενο και τα μέτρα στη δημόσια διαβούλευση που μόλις ξεκίνησε και θα τοποθετηθούμε αναλυτικά». Αυτό επισημαίνει το WWF σε ανακοίνωσή του.
Προσθέτει δε, ότι «τώρα είναι η στιγμή η κυβέρνηση να προχωρήσει με την ίδια αποφασιστικότητα και για τις δεκάδες άλλες προστατευόμενες περιοχές που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, περιμένοντας ολοκλήρωση μελετών και έκδοση προεδρικών διαταγμάτων».
Το WWF τονίζει τέλος, «τη σημασία της συνεργασίας και συστράτευσης όλων των φορέων, έτσι ώστε τα θαλάσσια πάρκα να μη μείνουν στα χαρτιά, καθώς μόνο με συντονισμένη δράση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και να αποδώσουν σημαντικά οφέλη για τη φύση και τον άνθρωπο».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (21.7) τη δημιουργία δύο νέων Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων, ενός στο Ιόνιο Πέλαγος και ενός στις Νότιες Κυκλάδες στο Αιγαίο.
Σε βίντεο που ανάρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι «τα πάρκα αυτά θα είναι από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε τον στόχο της προστασίας του 30% των χωρικών υδάτων μας έως το 2030, πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Θα αποτελέσουν απέραντα καταφύγια ζωής κάτω από τα κύματα. Θα συμβάλουν επίσης στη διατήρηση των οικοσυστημάτων, στην αποκατάσταση της ισορροπίας και στη θέσπιση ενός τολμηρού νέου προτύπου για τη θαλάσσια προστασία. Και ίσως το πιο σημαντικό, μέσα σε αυτές τις θαλάσσιες ζώνες θα απαγορευτεί η εξαιρετικά καταστροφική πρακτική της μηχανότρατας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Εκτός λειτουργίας σύστημα ανίχνευσης διαρροής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας
Μετά τη νέα ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.