- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κηδεία Γεράσιμου Μιχελή: Συγκίνηση για τον ηθοποιό στο «τελευταίο αντίο»
Στεφάνια έστειλε το Mega και η Ομάδα του Παρά Πέντε
Θρήνος στην κηδεία του Γεράσιμου Μιχελή που πέθανε σε ηλικία 60 ετών
Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον Γεράσιμο Μιχελή, τον ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.
Η κηδεία του Γεράσιμου Μιχελή τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα, την οποία επισκεπτόταν συχνά ο ηθοποιός: «Με βαθιά θλίψη και με πίστη στη ζωοποιό Ανάσταση, η ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά ανακοινώνει την εκδημία του αγαπημένου μας αδελφού, Γεράσιμου Μιχελή, ηθοποιού, ποιητή και αφοσιωμένου μέλους της ενορίας μας. Την ασθένειά του την υπέμεινε με δοξολογία και ειρήνη ψυχής».
Στο τελευταίο αντίο βρέθηκαν αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι του ηθοποιού, ενώ στεφάνια έστειλε το Mega και η Ομάδα του Παρά Πέντε.
Ο θάνατός του συγκλόνισε όλους εκείνους που τον αγάπησαν μέσα από τους ρόλους του, τους συνάδελφους του, και τους δικούς του ανθρώπους που παρόλο που γνώριζαν ότι το τέλος είναι κοντά, δεν ήταν προετοιμασμένοι για την απώλεια.
Η καλή φίλη του Γεράσιμου Μιχελή, Τζούλη Σούμα, μίλησε στο OPEN για τις τελευταίες δύσκολες στιγμές που έζησε ο ηθοποιός και την επιδείνωση που καταγράφηκε στην υγεία του, με συνέπεια να είναι τον τελευταίο μήνα παράλυτος και να έχει χάσει τη φωνή του.
«Πέρασε μία πολύ δύσκολη ασθένεια. Ήταν ένας άνθρωπος βαθύτατα ευγενής. Δοτικός. Για εμάς τους φίλους του ήταν ένα χάδι, ένα διαμάντι. Είμαστε συντετριμμένοι παρόλο που τον τελευταίο μήνα ήταν παράλυτος, είχε καταπέσει. Έπαθε ανακοπή και σε 5 μέρες έφυγε από τη ζωή. Όσο κι αν το περιμένεις, δεν είσαι έτοιμος. Είχε χάσει τη φωνή του, εδώ και ένα χρόνο δεν μιλούσε, μιλούσαμε μόνο με μηνύματα. Έγραψε δύο ποιητικές συλλογές. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω», είπε η Τζούλη Σούμα.
Ποια είναι η νόσος ALS ή νόσος του κινητικού νευρώνα από την οποία έπασχε ο Γεράσιμος Μιχελής
Η ALS (πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα) είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τους κινητικούς νευρώνες του Κεντρικού και Περιφερικού Νευρικού Συστήματος, με συνέπεια την προϊούσα μυϊκή ατροφία. Ξεκινάει με ένα μούδιασμα και αδυναμία σε κάποιο άκρο και καταλήγει σε κινητική παράλυση χεριών ή και ποδιών, αδυναμία κατάποσης και αναπνευστική ανεπάρκεια. Πρόκειται για τη νόσο με την οποία πάλεψε και ο Στίβεν Χόκινγκ, αλλά και με την οποία έχει διαγνωστεί και ο πρωταγωνιστής του Grey’s Anatomy, Έρικ Ντέιν.
Η διάγνωση της νόσου γίνεται από το ιστορικό και την κλινική εξέταση και επιβεβαιώνεται από το ηλεκτρομυογράφημα. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα οριστική θεραπεία της νόσου. Για να επιβραδυνθεί η πορεία της χορηγούνται ειδικά φάρμακα και γίνεται εντατική φυσικοθεραπεία.
Η ALS είναι η 3η σε συχνότητα νευροεκφυλιστική διαταραχή, μετά το Alzheimer και το Parkinson. Εμφανίζεται σε συχνότητα 1 στα 100.000 άτομα κάθε χρόνο. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στους άνδρες και στις λευκές φυλές. Η κύρια ηλικία εμφάνισης είναι τα 50 με 75 έτη, ενώ μετά τα 80 έτη ο κίνδυνος μειώνεται δραματικά.
Ποια είναι τα συμπτώματα της ALS;
Τα κύρια συμπτώματα είναι:
- Μυϊκή αδυναμία και παράλυση: Αδυναμία στα χέρια και στα πόδια, ατροφία μυών μάσησης και κατάποσης, αδυναμία στήριξης του κορμού και του κεφαλιού και τέλος, ατροφία των αναπνευστικών μυών
- Μυϊκές κράμπες
- Νοητικές και συμπεριφορικές διαταραχές (30-50% των ασθενών): απώλεια μνήμης, αφασία και αντικοινωνική συμπεριφορά
- Πόνος: με μορφή νευροπαθητικού πόνου, σπαστικότητας, μυϊκών κραμπών, αλλά και λόγω κατάκλισης.
Να τονιστεί πως στην πλειοψηφία των ατόμων με ALS η όραση, η ακοή, η όσφρηση, η αφή και η γεύση διατηρούνται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.