- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέλος από σήμερα ο Δακτύλιος για το καλοκαίρι - Πότε επιστρέφει
Αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 η ισχύς του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, καθώς το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας εισέρχεται στη θερινή του παύση. Η εφαρμογή του, που στοχεύει στη μείωση της κίνησης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πρωτεύουσα, θα επανέλθει το φθινόπωρο, στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου κύκλου.
Ο Δακτύλιος είχε τεθεί σε ισχύ φέτος από τις 14 Οκτωβρίου 2024, εφαρμόζοντας το σύστημα κυκλοφορίας μονών-ζυγών αριθμών κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. οχήματα και τα ελαφρά φορτηγά έως 2,2 τόνους. Το μέτρο ίσχυε από Δευτέρα έως Πέμπτη μεταξύ 07:00 και 20:00, ενώ τις Παρασκευές μέχρι τις 15:00. Στόχος ήταν ο περιορισμός των οχημάτων στο κέντρο και η προώθηση εναλλακτικών, πιο οικολογικών μετακινήσεων.
Ποια είναι τα όρια του Μικρού Δακτυλίου
Το μέτρο ισχύει εντός της ζώνης που ορίζεται από τις εξής οδούς:
Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ίδιες τις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου δεν ισχύουν οι περιορισμοί, ενώ εντός της ζώνης ισχύει ο κανόνας «μονά-ζυγά» για την κυκλοφορία.
Από την απαγόρευση εξαιρούνταν συγκεκριμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων αυτά που ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής εφαρμογής του μέτρου, τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και όσα διαθέτουν ειδική άδεια κυκλοφορίας που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Επισημαίνεται ότι οι άδειες που είχαν εκδοθεί για την περίοδο 2023-2024 παραμένουν σε ισχύ έως και τη φετινή ημερομηνία λήξης, στις 18 Ιουλίου.
Η παραβίαση των όρων του Δακτυλίου επισύρει κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 52, παράγραφος 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι οδηγοί που αγνοούν τους περιορισμούς ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 200 ευρώ. Η επανεκκίνηση του μέτρου αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, με την επιστροφή στην καθημερινότητα του φθινοπώρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών
Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος πέθανε σε ηλικία 98 ετών
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, σε ηλικία 98 ετών
Σε ποιους τομείς ζητούνται εργαζόμενοι
Τι δεν θα λειτουργεί
Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικούς
Νέοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι χώροι παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας
Ο βίος και τα μαρτύρια του Αγίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.