- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παλαιά Φώκαια: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά - Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων
Σε εγρήγορση η πυροσβεστική για πιθανές αναζωπυρώσεις
Πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια: Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί ολοσχερώς τρεις οικίες, ενώ έχουν υποστεί ζημιές άλλες δέκα
Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από τις 12:35 το μεσημέρι στην Παλαιά Φώκαια, στην Αττική.
Στην επίσημη αναφορά της Πυροσβεστικής, σημειώνεται ότι η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Το μέτωπο είναι ελεγχόμενο. Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε και η τελευταία ρίψη νερού, ενώ έχει μειωθεί σημαντικά και η ένταση των ανέμων.
Από νωρίς ήχησαν μηνύματα από το «112» για την εκκένωση των οικισμών Τριανταφυλλιά, Χάρακας, Τουρκολίμανο και Θυμάρι, ενώ η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες απεγκλωβισμούς πολιτών.
Περισσότεροι από 170 πυροσβέστες, ομάδες δασοκομάντος, πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έδωσαν τη μάχη, μαζί με υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές. Σε ετοιμότητα βρίσκονται το ΕΚΑΒ, οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό, έτσι ώστε να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια. Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις. Στον οικισμό Αγία Φωτεινή, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.
Η ερευνητική ομάδα των πυροσβεστών πραγματοποίησε την ανύψωση ενός μετεωρολογικού μπαλονιού, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει αν υπάρχει σε κάποια περιοχή κάποιο πύρινο μέτωπο. Το μπαλόνι ανεβαίνει μέχρι τα 5.000 μέτρα ύψος και μετρά τη θερμοκρασία, την υγρασία, τη διεύθυνση και την κατεύθυνση του ανέμου.
Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, όπου από το μεσημέρι είχαν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Παλαιά Φώκαια.
Όσον αφορά την κατάσταση στο Θυμάρι μόνο, μία πρώτη εικόνα με βάση τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δείχνει ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς τρεις οικίες, ενώ έχουν υποστεί ζημιές άλλες 10 καθώς και τρία οχήματα. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς ο τελικός απολογισμός των ζημιών σε υποδομές και κατοικίες θα πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.