- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυρκαγιά στη Χίο: Αποστολή πυροσβεστικών ενισχύσεων με πλοία της Seajets από τη Δραπετσώνα
Σε κατάσταση συναγερμού το νησί έπειτα από τις τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς
Η Seajets μεταφέρει στη Χίο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Χίος έπειτα από τις τρεις διαφορετικές δασικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές, Κοφινά, Αγία Άννα και Άγιος Μακάριος Βροντάδων.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, με τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής να εγκρίνει την ολική ναύλωση και τον απόπλου του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Superrunner Jet 2 από τον νέο μόλο Δραπετσώνας, με προορισμό το λιμάνι των Μεστών της Χίου. Στο πλοίο επιβιβάστηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρονται στο νησί για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης στη μάχη με τις πυρκαγιές.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 18:00, απέπλευσε από τον Νέο Μόλο Δραπετσώνας το ταχύπλοο Superrunner Jet 2 της Seajets μήκους 110 μέτρων και ταχύτητας άνω των 30 κόμβων, μεταφέροντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με προορισμό τη Χίο.
Παράλληλα, ενίσχυση αναμένεται και μέσω του επιβατηγού-οχηματαγωγού Αριάδνη, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τη Χίο. Στο πλοίο επιβιβάστηκαν επιπλέον 5 πυροσβεστικά οχήματα, ένα λεωφορείο και 35 πυροσβέστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η μισθοδοσία επανέρχεται στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης» - Η ανακοίνωση
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Πόσο κοστίζουν οι νέες ταυτότητες; - Βήμα βήμα η διαδικασία
Παγκόσμια προβολή εν μέσω του FIFA World Cup 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Έσπασε παλιά βάνα», λέει ο Γεωργιάδης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.