- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Άραχθος: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για μεταμόσχευση τα όργανα των παιδιών - Δώρο ζωής από τις οικογένειες
Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων: «Άνοιξαν τα φτερά τους να σώσουν άλλα παιδιά, γιατί απλά οι καρδιές δεν έχουν χρώμα»
Άραχθος: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για μεταμόσχευση τα όργανα των παιδιών
Ολοκληρώθηκε η ιατρική αξιολόγηση για τη μεταμόσχευση των οργάνων των δύο αγοριών, ηλικίας 12 και 14 ετών, που έχασαν τη ζωή τους στον ποταμό Άραχθο. Οι οικογένειες των παιδιών πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους, για να προσφέρουν ελπίδα και ζωή στους συνανθρώπους τους.
Η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων των δύο παιδιών ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου με πρώτο τον 14χρονο Σπύρο. Από τις 8 το πρωί σήμερα άρχισε η μεταφορά των οργάνων του σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα η ομάδα των εξειδικευμένων γιατρών αρχίζει νέο γύρο εξετάσεων για να διαπιστωθεί ποια όργανα του 12χρονου μπορεί να μεταμοσχευθούν σε άλλα παιδιά.
Όπως αναφέρει το tempo24 τελικά η καρδιά και οι πνεύμονες του 14χρονου κρίθηκαν ακατάλληλα τα όργανα για μεταμόσχευση.
Άραχθος: Σε εξέλιξη ο εντοπισμός συμβατών ληπτών
Οι γονείς τους, σε μια πράξη ψυχικού μεγαλείου, συναίνεσαν αμέσως στη δωρεά των οργάνων τους, ύστερα από σχετική ενημέρωση από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.
«Μαζί στο ποτάμι, μαζί ξεκίνησαν οι καρδιές τους, μαζί διακομίστηκαν. Μαζί άνοιξαν τα φτερά τους να σώσουν άλλα παιδιά, γιατί απλά οι καρδιές δεν έχουν χρώμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης.
Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων θα καλύψει τα έξοδα για τις κηδείες των παιδιών
Την κάλυψη των εξόδων της κηδείας των δύο παιδιών αναλαμβάνει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), κατόπιν σχετικής εντολής του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Σε ανάρτησή του, ο υπουργός αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πράξη των οικογενειών:
«Δύο νέα παιδιά, δύο φίλοι, βρήκαν τραγικό θάνατο στον ποταμό Άραχθο. Οι γονείς τους, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, αποφάσισαν να σώσουν ζωές άλλων συνανθρώπων τους. Αισθάνομαι δέος για τη δύναμη και την αλληλεγγύη που επέδειξαν. Η κάλυψη των εξόδων της κηδείας τους από τον ΕΟΜ είναι μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης αυτής της συγκλονιστικής προσφοράς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.