- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Πανελλήνιες 2025: Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών του ΕΠΑΛ
Από την ΟΕΦΕ
Ο ΟΕΦΕ έδωσε στη δημοσιότητα τις απαντήσεις για τα θέματα που έπεσαν σήμερα στις Πανελλήνιες 2025
Προτεινόμενες απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών στα οποία εξετάστηκαν σήμερα (31.5) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2025, δίνει η ΟΕΦΕ.
Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2025 κλήθηκαν να απαντήσουν μία σειρά από ερωτήσεις απαντώντας σε ένα λογοτεχνικό και ένα μη λογοτεχνικό κείμενο για την αξία και την προσφορά της μουσικής.
Οι προτεινόμενες απαντήσεις της ΟΕΦΕ
Σύμφωνα με την Ελευθερία Πολίτη, φιλόλογο και καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Νέας Σμύρνης, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2025 τα θέματα πραγματεύτηκαν την προσφορά της μουσικής στον άνθρωπο και στην αξία της ως τρόπο παγκόσμιας γλωσσικής επικοινωνίας. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σημερινά θέματα αφορούν μία ενότητα που διδάσκεται τυπικά στη Β' λυκείου και «αποτελεί ένα εύκολα διαχειρίσιμο θέμα, καθώς τα κείμενα είναι απλά στην κατανόησή τους». Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι ασκήσεις ήταν αυξημένης δυσκολίας και κάλυπταν ένα μεγάλο εύρος της θεωρίας.
Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ κλήθηκαν να αναλύσουν ένα διασκευασμένο άρθρο από το διαδίκτυο και το ποίημα «Τραγούδι στο δρόμο», του Τάσου Λειβαδίτη. Αντικείμενό τους ήταν η επιρροή της μουσικής στον ανθρώπινο νου και οργανισμό, αλλά και τα συναισθήματα που προκαλεί η μουσική και το τραγούδι. Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι, πέραν των ερωτήσεων συντακτικού, λεξιλογίου και ερμηνείας, κλήθηκαν να γράψουν σε ένα άρθρο που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα του σχολείου τους (200-250 λέξεις), τι προσφέρει, κατά τη γνώμη τους, η μουσική στον άνθρωπο και γιατί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας.
Διαβάστε επίσης → Πανελλήνιες 2025: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και οι Βάσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο με το σημείο όπου πραγματοποίησε βαριά προσγείωση
Συνελήφθη ο 27χρονος δράστης
Το χρονικό πριν από τη βαριά προσγείωση
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο 20,61% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο 11,16% της Δευτεροβάθμιας στις σημερινές κινητοποιήσεις
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.