- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°


Καιρός: Πότε υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι - Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Οι θυελλώδεις άνεμοι αποτελούν το κύριο σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες. Το μοτίβο του καιρού δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει κατά πολύ τις επόμενες ημέρες, όμως, η Άνοιξη φαίνεται ότι θα αρχίσει να επιστρέφει το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα επιμείνουν. Και αύριο Τετάρτη (30.4) αναμένεται το ίδιο σκηνικό καιρού, καθώς θα παραμείνει το βαρομετρικό χαμηλό προς το νότιο - νοτιοανατολικό Αιγαίο. Την Πέμπτη, Πρωτομαγιά, θα έχουμε μία ένταση των φαινομένων στα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα, ειδικά στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, οι βοριάδες θα επιμείνουν.
«Από την Παρασκευή (02/05) θα αρχίσει ο βοριάς να υποχωρεί και ο υδράργυρος πραγματικά ανεβαίνει, θα δούμε στο τέλος της εβδομάδας θερμοκρασίες κοντά στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης και πρόσθεσε: «Ανεβαίνει λοιπόν ο υδράργυρος, πάμε πραγματικά σε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Αυτή η χειμωνιάτικη παρένθεση θα αποχωρήσει στο τέλος της εβδομάδας και θα δώσει τη σκυτάλη πλέον στην άνοιξη με υψηλές θερμοκρασίες».
Ο καιρός σήμερα Τρίτη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά και νότια. Σήμερα Τρίτη 29 Απριλίου 2025 προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 18 βαθμούς), 9 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 18 βαθμούς), 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 12 έως 18 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 16 έως 22 βαθμούς στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Ο καιρός αύριο Τετάρτη σύμφωνα με την ΕΜΥ
Ανεμοι βορείων διευθύνσεων κατά τόπους 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ στα στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 21 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πάνω από 11.000 μαθητές διαγωνίστηκαν για την εισαγωγή τους
Συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο ηθοποιό στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Παπάγου
Οι δύο ηθοποιοί υπήρξαν ζευγάρι ενώ είχαν αρραβωνιαστεί στο παρελθόν
Δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια του θανάτου του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χάρης Δούκας: «Η διάκριση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη φιλοξενία της ελληνικής πρωτεύουσας»
Τον παράτησε και επέστρεψε στο Λονδίνο
Πρόβλημα στη λειτουργία στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας παρουσιάστηκε σήμερα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.