- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τέλος στις εργασίες για την τεράστια κατασκευή μπροστά στο Καλλιμάρμαρο
Παραβιάστηκε ο νόμος σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού
Τέλος στις εργασίες για την τεράστια κατασκευή μπροστά στο Καλλιμάρμαρο - Παραβιάστηκε ο νόμος σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού
Άμεση διακοπή των εργασιών για την τοποθέτηση μεταλλικής κατασκευής μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο διέταξε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς διαπιστώθηκε παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η κατασκευή είχε τοποθετηθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης ιδιωτικής εταιρείας, η οποία είχε λάβει την απαιτούμενη άδεια, ωστόσο μετά από αυτοψία της υπουργού – που πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας *Δημοκρατία* – κρίθηκε ότι δεν πληρούνται οι νόμιμοι όροι.
Η κα Μενδώνη έδωσε εντολή να διερευνηθεί αν τηρήθηκαν οι όροι που προβλέπει η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού και Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, Γιώργο Διδασκάλου, να συγκαλέσει εκτάκτως το Συμβούλιο, προκειμένου να γίνει επανεξέταση της υπόθεσης σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Δείτε ΕΔΩ την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού
Δείτε ΕΔΩ την έγκριση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη διενήργησε, σήμερα το πρωί, αυτοψία στο Καλλιμάρμαρο, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», το οποίο αναφέρεται σε «κατασκευή-έκτρωμα» στον έμπροσθεν χώρου του Παναθηναϊκού Σταδίου. Κατά την αυτοψία διαπίστωσε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ήτοι του Ν. 4858/2021 «Περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»,.
Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη εφήμερη κατασκευή έχει τύχει της έγκρισης της Ελληνική Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά το μέρος της αρμοδιότητας της (επισυνάπτεται), και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (επισυνάπτεται).
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για άμεση διακοπή των εργασιών και έλεγχο της τήρησης των όποιων όρων έχουν τεθεί από την απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων.
Συγχρόνως ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού και Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων Γιώργο Διδασκάλου τη σύγκληση εκτάκτως του Συμβουλίου για την άμεση επανεξέταση του θέματος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.