Μια παραγωγή εκατομμυρίων, σκηνή 360 μοιρών, διεθνείς συνεργασίες και μια Άννα Βίσση που ένωσε το παρελθόν με το σήμερα σε ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τέμπη: Τεράστιες συγκεντρώσεις - Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Αθήνα και τις πόλεις της Ελλάδας
Με σύνθημα «Δεν έχω Οξυγόνο», εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν σπεύσει σε δεκάδες σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού για να διαδηλώσουν με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το δυστύχημα στα Τέμπη.
Χαρακτηριστικά, μεγάλη είναι η συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη. Από νωρίς, μάλιστα, στα Προπύλαια στην Αθήνα είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες σχολεία.
Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησε με την ανάγνωση των ονομάτων των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους.
Αναφορά έγινε για το πόρισμα που ανακοινώθηκε εχθές για τα αίτια του δυστυχήματος, τις παραλείψεις και τα λάθη. Στο βήμα στην Πλατεία Συντάγματος ανέβηκαν γονείς θυμάτων.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί, ωστόσο από πολύ νωρίς μαζεύονταν πολίτες και φορείς σε διάφορα σημεία προσυγκέντρωσης, ώστε να πορευθούν συντεταγμένα προς το Σύνταγμα.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί, ωστόσο από πολύ νωρίς μαζεύονταν πολίτες και φορείς σε διάφορα σημεία προσυγκέντρωσης, ώστε να πορευθούν συντεταγμένα προς το Σύνταγμα.
Σε ένδειξη συμπαράστασης ένα μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου και της εστίασης παραμένει σήμερα κλειστό και ειδικά στο κέντρο της πόλης σχεδόν τίποτα δεν είναι ανοιχτό. Κλειστά θα παραμείνουν και τα θέατρα, αλλά και γενικότερα οι χώροι πολιτισμού.
Μαζικές είναι οι συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο.
Oι συγκεντρώσεις μνήμης των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που καταγράφηκε πριν από δύο χρόνια παραμένουν σε εξέλιξη.
Δειτε περισσοτερα
Η καθημερινή ζωή της παλιάς Αθήνας μέσα από τους πλανόδιους επαγγελματίες, τις φωνές, τα επαγγέλματα και τις μικρές ιστορίες των δρόμων της
Ένα ταξίδι στην εποχή των Λόρδων, ανάμεσα σε κήπους, λίμνες και αμέτρητα στρέμματα πρασίνου
Ακολουθώντας τις Κινητές Ομάδες Υγείας στα απομακρυσμένα χωριά στη Β. Ελλάδα, εκεί όπου η απόσταση από το ΕΣΥ μετριέται σε χιλιόμετρα και η εμπιστοσύνη στους θεσμούς χτίζεται πόρτα πόρτα
Ο «θείος Τζορτζ» είδε τον Πρίσλεϊ να μεγαλώνει
Τι θα δούμε στα ανοιχτά θέατρα, στις γκαλερί και στους χώρους πολιτισμού της πόλης