- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε»: Όσα είπε ο γιατρός που αφαίρεσε τα όργανα του 3χρονου Άγγελου
«Ένας μικρός ήρωας, ήταν ένας άγγελος επί γης» - Στην Αθήνα η κηδεία του
Όσα είπε ο γιατρός που αφαίρεσε τα όργανα του 3χρονου Άγγελου - «Ένας μικρός ήρωας, ήταν ένας άγγελος επί γης» - Στην Αθήνα η κηδεία του
Ζωή μέσα από τον θάνατό του έδωσε ο 3χρονος Άγγελος από το Ηράκλειο, αφού η καρδιά και οι νεφροί του θα μεταμοσχευθούν σε ένα παιδί και έναν ενήλικα 37 ετών αντίστοιχα. Το πρωί εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές στο ΠΑΓΝΗ όταν οι γιατροί τήρησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν το παιδί, που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά την κακοποίησή του από την 26χρονη μητέρα του και τον πατριό του.
Ο επικεφαλής χειρουργός, που αφαίρεσε τα όργανα του 3χρονου, μίλησε στο Star. Αναφέρθηκε στη συνταρακτική στιγμή που αντίκρυσε το σώμα του παιδιού, αλλά και στη στιγμή, που όπως χαρακτηριστικά είπε, «πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι».
«Εγώ πρώτος όταν είδα το μικρό κορμάκι του είπα, ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε τώρα; Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε ζωτικά μοσχεύματα από ένα τόσο μικρό κορμί;» λέει ο Βασίλης Βούγας, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων.
«Η μεγάλη συγκίνηση που νιώθει ένας άνθρωπος, ένας πατέρας, που βλέπει ένα κορμάκι πάνω στο χειρουργικό τραπέζι για αφαίρεση οργάνων. Είναι συνταρακτική στιγμή αλλά και μια στιγμή που πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι. Ένας μικρός ήρωας, ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα είναι ένας άγγελος στον ουρανό» περιέγραψε συγκινημένος.
Η τελευταία πράξη του δράματος αναμένεται να γραφτεί στην Αθήνα. Απόψε η σορός του μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής στην Αθήνα όπου και θα γίνει η κηδεία του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.