- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγκροτήθηκε επιτροπή για την προστασία δεδομένων του Δημοσίου
Αποτελείται από τους υπεύθυνους προστασίας δεδομένων εννέα υπουργείων
Συγκροτήθηκε επιτροπή υπεύθυνων προστασίας δεδομένων του Δημοσίου - Στο πλαίσιο συνεργασίας των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης.
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Υπεύθυνων προστασίας δεδομένων του Δημοσίου στο πλαίσιο της συνεργασίας των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.
Στόχος της Επιτροπής προστασίας δεδομένων του Δημοσίου αποτελεί ο συντονισμός των ενεργειών και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπευθύνων προστασίας δεδομένων της κεντρικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, σκοπός της Επιτροπής είναι η εναρμόνιση και η αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων διαχείρισης προσωπικών δεδομένων όμοιου ή συναφούς χαρακτήρα, κατά ενιαίο και συντονισμένο τρόπο, ώστε να αποφεύγονται αποκλίνουσες προσεγγίσεις σε παρόμοια ζητήματα.
Η Επιτροπή αποτελείται από τους υπεύθυνους προστασίας δεδομένων εννέα υπουργείων με βάση κριτήρια, όπως το είδος των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διαχειρίζονται τα υπουργεία, η κλίμακα επεξεργασίας αυτών, καθώς και οι επιπτώσεις στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.
Πιο συγκεκριμένα, απαρτίζεται από τους υπεύθυνους προστασίας δεδομένων των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δικαιοσύνης, Μετανάστευσης και Ασύλου.
Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο υπεύθυνος προστασίας Δεδομένων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελεί κόμβο διασύνδεσης βάσεων δεδομένων και αρχείων της δημόσιας διοίκησης και φιλοξενεί την πλειοψηφία αυτών των αρχείων στις υποδομές του και ειδικότερα στο κυβερνητικό νέφος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.