- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόστιμα 2,2 εκατ. ευρώ σε πέντε εταιρείες για παραπλανητικές εκπτώσεις
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης
Πρόστιμα σε πέντε εταιρείες για παραπλανητικές εκπτώσεις ενόψει Black Friday - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης - Για ποιες πρόκειται
Πρόστιμα συνολικού ύψους 2.200.000 ευρώ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε πέντε εταιρείες για παραπλανητικές εκπτώσεις, ενώ συνολικά οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει συνολικά 14 εταιρείες.
«Οι ενδείξεις που είχαμε τις τελευταίες ημέρες από τους ηλεκτρονικούς ελέγχους που κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός κωδικών που έχει τεθεί υπό έλεγχο και η εικόνα που έχω από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου είναι ότι υπάρχουν 14 περιπτώσεις αλυσίδων και καταστημάτων οι οποίες έχουν κάνει παραπλανητικές εκπτώσεις» δήλωσε νωρίτερα σήμερα (29.11) ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον Real Fm.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης
Μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, η ορθή λειτουργία της αγοράς μέσα από τον ελεύθερο ανταγωνισμό και η προστασία των καταναλωτών.
Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 9ι του Ν.2251/1994 επιβάλλεται πρόστιμο συνολικού ύψους 2.220.000 ευρώ. Στο άρθρο 13α προβλέπεται η δημοσίευση των συγκεκριμένων εταιρειών, εφόσον το πρόστιμο είναι άνω των 50.000 ευρώ.
Οι 5 εταιρείες στις οποίες έχει ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία, τα πρόστιμα έχουν ως εξής:
- 500.000 ευρώ – ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ Α.Ε.
- 400.000 ευρώ – ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ανώνυμη μονοπρόσωπη εταιρεία
- 300.000 ευρώ – LA VIE EN ROSE by Dimitra Katsafadou, εταιρεία παρασκευής και εμπορίας καλλυντικών προϊόντων
- 200.000 ευρώ – NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ανώνυμη εμπορική και βιομηχανική εταιρεία
- 55.000 ευρώ – SNEAKERS MARKET
Στις υπόλοιπες 9 εταιρείες, εκκρεμεί η διαδικασία της γνωστοποίησης στις ίδιες και αμέσως μετά θα δημοσιευτούν τα στοιχεία τους. Σε δύο περιπτώσεις τα πρόστιμα είναι κάτω των 50.000 ευρώ, οπότε και δεν θα ανακοινωθούν τα ονόματά τους όπως ο Νόμος ορίζει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και προληπτικές εξετάσεις γίνεται πιο απλή
Σώθηκε από ναυαγοσώστες που της έκαναν ΚΑΡΠΑ
Πού οφείλεται το φαινόμενο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ενισχύει την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού μετά από δωρεά της Ι. Τσέτη
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί αναμένονται το επόμενο 24ωρο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η διαδικασία έκδοσης και το κόστος
Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με τα τρία τελευταία μαθήματα
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.