Εξαφάνιση 75χρονης στα Χανιά: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο ιερέας του χωριού
«Στην Εκκλησία ξέρουμε να σηκώνουμε Σταυρούς αδικίας» δηλώνει
Εξαφάνιση 75χρονης στα Χανιά: Αρνείται την εμπλοκή ο ιερέας του χωριού - Τι δηλώνει για τη δίωξη σε βάρος του
Κάθε εμπλοκή στην υπόθεση εξαφάνισης της 75χρονης από χωριό των Χανίων αρνείται ο ιερέας, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.
Ο ιερέας υποστηρίζει ότι υπάρχει διαφορά περίπου 11 λεπτών από τη στιγμή που πέρασε η ηλικιωμένη μέχρι τη στιγμή που καταγράφεται να περνάει και εκείνος με το αυτοκίνητο του από τον κεντρικό δρόμο του χωριού Αλικιανός.
«Η πορεία μου εδώ και 50 χρόνια είναι δίπλα στα προβλήματα και στον πόνο του ανθρώπου. Το χωριό μπορεί να σας πει περισσότερα. Στην Εκκλησία ξέρουμε να σηκώνουμε Σταυρούς αδικίας γιατί μας δίδαξε ο Θεός. Λοιδορούμενοι ευλογούμε, διωκόμενοι ανεχόμεθα», ανέφερε ο ιερέας, ενώ η σύζυγος του είπε: «Για ποιο λόγο τον σπιλώνουν έτσι; Έγινε δίκη; Τον δικάσανε; Τον δικάζουν απέξω».
«Δικονομικό ολίσθημα» βλέπουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για την υπόθεση εξαφάνισης της 75χρονης στα Χανιά
Σύμφωνα με το anikolouli.gr, ο ιερέας του χωριού και το ζευγάρι των Τσέχων που εκτελούσαν εργασίες εκείνο το διάστημα στο νεκροταφείο, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και με ενδεχόμενο δόλο, κατά συναυτουργία Όπως αναφέρεται, η γυναίκα φέρεται να παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του ιερέα, ενώ διέσχιζε το δρόμο προς το σπίτι του γιου της και στη συνέχεια οι τρεις κατηγορούμενοι επιχείρησαν να συγκαλύψουν το ατύχημα, εξαφανίζοντας τα ίχνη αλλά και το πτώμα της.
Σε δήλωση μέσω των δικηγόρων τους, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κωνσταντίνος Σφυριδάκης, υποστηρίζουν ότι υπήρξε «δικονομικό ολίσθημα» στην υπόθεση εξαφάνισης της Σανίκο Τσαούσι από τον Αλικιανό. «Μια απόλυτα λανθασμένη εκτίμηση του υλικού της προδικασίας, είχε ως αποτέλεσμα να παρακαμφθεί το αρθ. 43 ΚΠΔ, που επέβαλε τη θέση της υπόθεσης στο αρχείο όσον αφορά εμάς και να ασκηθεί μία παντελώς νόμω και ουσία αστήρικτη, αλλά και αντιφατική ποινική δίωξη». Την ίδια ώρα, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους ότι το ζήτημα έγινε γνωστό στα ΜΜΕ και ότι υπήρξε «προκλητική παραβίαση της μυστικότητας της προδικασίας», γεγονός που όπως λένε «οδήγησε σε χαιρέκακους σχολιασμούς».
Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων των κατηγορουμένων
«Ο σεβασμός προς την εισαγγελική αρχή μας επιβάλει να περιοριστούμε στον χαρακτηρισμό της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος των πελατών μας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με φερόμενη ως παθούσα την Σανίκο Τσαούσι, κατοίκου εν ζωή Αλικιανού, ως δικονομικό ολίσθημα. Μια απόλυτα λανθασμένη εκτίμηση του υλικού της προδικασίας, είχε ως αποτέλεσμα να παρακαμφθεί το αρθ. 43 ΚΠΔ, που επέβαλε τη θέση της υπόθεσης στο αρχείο όσον αφορά εμάς και να ασκηθεί μία παντελώς νόμω και ουσία αστήρικτη, αλλά και αντιφατική ποινική δίωξη.
Εκείνο που περαιτέρω προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η προκλητική παραβίαση της μυστικότητας της προδικασίας. Πριν γίνει γνωστή η δίωξη σε εκείνους που τους αφορά, αυτό είχε διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε. με αποτέλεσμα τους χαιρέκακους σχολιασμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Ήδη κατατέθηκε αίτηση στον Ανακριτή Χανίων να επισπεύσει την ανάκριση για να δοθεί τέλος, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, στη συκοφαντική παραπληροφόρηση των πελατών μας, οι οποίοι προφανώς και επιφυλάσσονται να στραφούν εναντίον κάθε φυσικού και ηθικού αυτουργού της κατασυκοφάντησης τους».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.