- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Σαντορίνη: Έφοδος της ΑΑΔΕ σε σκάφη για φοροδιαφυγή
Ελέγχθηκαν 14 και βρέθηκαν παραβάσεις στα 8
Σαντορίνη: Έφοδος της ΑΑΔΕ σε σκάφη για φοροδιαφυγή - Ελέγχθηκαν 14 και βρέθηκαν παραβάσεις στα 8
Με μια οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε τρία λιμάνια της Σαντορίνης, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν και διαπίστωσαν επί τόπου φοροδιαφυγή από σκάφη που πραγματοποιούν καθημερινά εκατοντάδες ημερήσιες κρουαζιέρες, μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες στην Καλντέρα.
Οι ελεγκτές αξιοποίησαν πληροφορίες και στοιχεία, που ανέφεραν ότι κάποια τουριστικά σκάφη:
- αποκρύπτουν έσοδα με διαφόρους τρόπους, όπως ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων, καταστρατήγηση της ολικής ναύλωσης, και επομένως δεν αποδίδουν στο ελληνικό Δημόσιο σημαντικό ποσό ΦΠΑ
- όταν με οποιοδήποτε τρόπο ενημερωθούν ότι διενεργείται φορολογικός έλεγχος στον Λιμένα της Βλυχάδας, αποφεύγουν να δέσουν και να αποβιβάσουν τους επιβάτες στο συγκεκριμένο λιμένα, αλλάζοντας την πορεία των σκαφών τους και καταφεύγουν σε παραπλήσιες προβλήτες, πιο απόκρυφες και λιγότερο γνωστές, προκειμένου να μην υποστούν τον φορολογικό έλεγχο.
Την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024, μετά την δύση του ηλίου, οι ελεγκτές έκαναν έφοδο, διαμοιρασμένοι σε κάθε προβλήτα του λιμανιού, αιφνιδιάζοντας τα πρώτα εισερχόμενα τουριστικά σκάφη, τα οποία επέστρεφαν την ώρα εκείνη γεμάτα τουρίστες από την ημερήσια κρουαζιέρα.
Διενεργήθηκαν πολλαπλοί επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι και διαπιστώθηκαν παραβάσεις, με συνέπεια τον καταλογισμό των προστίμων ΦΠΑ και των ειδικών χρηματικών κυρώσεων.
Το επόμενο απόγευμα, 23 Αυγούστου 2024, οι μισοί ελεγκτές επανήλθαν στην Βλυχάδα, συνεχίζοντας τον έλεγχο. Κάποια σκάφη, καθώς εισέρχονταν κατά σειρά για να αποβιβάσουν τους επιβάτες, ενημερώθηκαν ότι κλιμάκια της ΑΑΔΕ πραγματοποιούν ξανά ελέγχους στο ίδιο λιμάνι, και άλλαξαν πορεία, προσεγγίζοντας παραπλήσια λιμανάκια και προβλήτες προκειμένου να αποφύγουν τον φορολογικό έλεγχο.
Εκεί, όμως, τους περίμεναν οι υπόλοιποι μισοί ελεγκτές, αιφνιδιάζοντάς τους, και ελέγχοντάς τους, διαπιστώνοντας και εκεί φορολογικές παραβάσεις και προχωρώντας σε καταλογισμό των προστίμων ΦΠΑ και των ειδικών χρηματικών κυρώσεων.
Συνολικά, ελέγχθησαν 14 σκάφη και βρέθηκαν παραβάσεις σε 8.
Μόνο για δύο ημέρες, διαπιστώθηκε ότι είχαν αποκρύψει τζίρο 10.100 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2.420 ευρώ.
Πλέον των προστίμων, ύψους 20.000 ευρώ μόνο για αυτές τις δύο ημέρες, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ελέγχονται εξονυχιστικά, ώστε να διαπιστωθεί το συνολικό ύψος της φοροδιαφυγής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο 20,61% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο 11,16% της Δευτεροβάθμιας στις σημερινές κινητοποιήσεις
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.