- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στο Μάτι: Στις 16 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη - Για ποιο λόγο διεκόπη
Η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι των 21 κατηγορουμένων θα συνεχιστεί στις 16 Ιουλίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.
Η σημερινή διαδικασία για την δίκη στο Μάτι αναλώθηκε στον διορισμό συνηγόρων του κατηγορούμενου, τότε επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, στους οποίους το δικαστήριο με την ολιγοήμερη διακοπή έδωσε χρόνο για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.
Ο κ. Φωστιέρης είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό χωρίς να έχει συνήγορο, κάτι που επιτρεπόταν εφόσον το είχε επιλέξει κατηγορούμενος για πλημμελήματα.Ωστόσο, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις που επέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης στους κώδικες, σε ανάλογης μορφής αδικήματα, που τιμωρούνται με ποινές τουλάχιστον 3 ετών, το δικαστήριο υποχρεούται να διορίζει συνήγορο στον κατηγορούμενο προκειμένου να μην ανακύπτουν θέματα ακυρότητας.
Λίγο πριν διακόψει την συνεδρίαση η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως τον Ιούλιο «θα υπάρχουν συνεχείς συνεδριάσεις και για τον Αύγουστο θα δούμε».
Οι συνήγοροι και των δύο πλευρών αντέδρασαν σε πιθανές συνεδριάσεις τον Αύγουστο και ζήτησαν από το δικαστήριο να σεβαστεί τον μοναδικό μήνα που μπορούν να ξεκουραστούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαψεύδονται οι πληροφορίες για τον θάνατο της ανήλικης
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Δυτική και νότια Ελλάδα θα επηρεαστούν περισσότερο
Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Αργυρούπολη, Σταθμός Λαρίσης και Νέο Ηράκλειο αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση
Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες
Ιδανικός προορισμός για οικογένειες και για τους λάτρεις της φύσης και των καταδύσεων
Πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης
Έντονη φόρτιση κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας
Η αλλοδαπή τουρίστρια εγκλωβίστηκε σε δύσβατο μονοπάτι και κάλεσε το 112
«Οι οικογένειες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια»
Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χωράφα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποια είναι τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο από τις υψηλές θερμοκρασίες
Όλα τα σημεία που θα είναι ανοιχτά για τους πολίτες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.