- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγκέντρωση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν με αναμμένα κεριά
Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν με αναμμένα κεριά, σε χθεσινή συγκέντρωση για την άμεση επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και οι ιστορικοί δήμοι της χώρας, για την επιστροφή των γλυπτών και της οποίας ηγείται ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Στην ανάγκη να δημιουργηθεί «ένα κύμα διαμαρτυρίας μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε δήμους άλλων χωρών» αναφέρθηκε ο κ. Πατούλης. Απαντώντας σε ερώτηση για το συμβολισμό των κεριών τα οποία κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, είπε ότι συμβολίζουν «την ειρήνη τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη των λαών».
Σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, αφορμή για την εκδήλωση ήταν η προγραμματισμένη για σήμερα επιστροφή στο Βρετανικό Μουσείο ενός από τα αγάλματα που είχαν δανείσει οι Βρετανοί στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Ο δήμαρχος Μαραθώνα τόνισε ότι είναι «ηθικό και θεσμικά» ορθό τα γλυπτά του Παρθενώνα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο να έλθουν και στην Ελλάδα στην οποία θα πρέπει να επιστραφούν μόνιμα.
«Αυτονόητο, νόμιμο και ηθικό αίτημα», χαρακτήρισε την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και πρόσθεσε ότι «σε λίγο καιρό θα αλλάξουν όλα στην Ελλάδα». Παρούσα στη συγκέντρωση ήταν και η πρώην υπουργός και υποψήφια βουλευτής της Α' περιφέρειας των Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία απέφυγε να κάνει δηλώσεις, ανέφερε όμως ότι συμπαρίσταται στην πρωτοβουλία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από κλήση στο 112
Στο σημείο επιχείρησαν 78 πυροσβέστες με 30 οχήματα,
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι συμβουλές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες
Πότε υποχωρούν τα 40άρια
Εστάλη μήνυμα από το 112
Σηκώθηκαν τρία εναέρια μέσα
Από σήμερα η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας
Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα εν μέσω Θερινών Εκπτώσεων
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο πρώτος μίνι καύσωνας του καλοκαιριού είναι εδώ
Οι πρώτες άνω των 40°C για την περίοδο 2011-2026
«Είναι φορές που γονείς σαν και εμάς συχνά προσπαθούν να ισορροπήσουν σε μια τραμπάλα, μεταξύ του δεν σου κόβω τα φτερά και του δεν θα γίνω ανεύθυνος, για την ασφάλεια σου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.