- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ύδρα: Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από την ακτή - Δίωξη και κατά των επιβατών
Παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί οι κροτίδες δεν εντοπίστηκαν στην αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής
Φωτιά στην Ύδρα: Ποινική δίωξη και κατά των επιβατών της θαλαμηγού - Ανατροπή στην υπόθεση
Αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στην Ύδρα, καίγοντας το πευκοδάσος του νησιού. Σύμφωνα με το Mega, οι έρευνες έδειξαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την ακτή, αντί για τη θαλαμηγό, όπως υποστηριζόταν αρχικά.
Οι έρευνες αποκάλυψαν 15 κροτίδες στην παραλία της Ύδρας, δίνοντας νέα διάσταση στην υπόθεση. Το εύρημα αυτό υποστηρίζει τις μαρτυρίες που ανέφεραν κρότους χωρίς ορατά πυροτεχνήματα. Αυτές οι εξελίξεις ανατρέπουν την προηγούμενη θεωρία ότι τα πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν από τη θαλαμηγό «Περσεφόνη».
Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι ορισμένοι από τους επιβάτες της θαλαμηγού μπορεί να χρησιμοποίησαν τις κροτίδες, ενώ το φουσκωτό tender προσπάθησε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί οι κροτίδες δεν εντοπίστηκαν στην αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής.
Με αφορμή τα παραπάνω, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη και κατά των επιβαινόντων της θαλαμηγού. Παράλληλα, ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε κατά τη διάρκεια των απολογιών των συλληφθέντων, νέα πραγματογνωμοσύνη στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά.
Φωτιά στην Ύδρα: ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής είχε ζητήσει εξηγήσεις από τα αρμόδια όργανα
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση των επιβατών εκ της θαλαμηγού ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, που φέρεται να εμπλέκεται στην εκδηλωθείσα πυρκαγιά πευκοδάσους στην Ύδρα στις 26/06, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις από τα αρμόδια προανακριτικά όργανα του ΠΣ ως προς τις ενέργειες τους, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 ωρών.
Επισημαίνεται ότι οι εξηγήσεις ζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα του ΠΣ πριν την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αρμόδιων προανακριτικών αρχών (ΠΣ και Λιμενικού) από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ
Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Αρχηγός του ΠΣ διαβίβασε το έγγραφο των απαντήσεων που έλαβε, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα της Διεύθυνσης της Εσωτερικών Υποθέσεων, καλώντας την ταυτόχρονα να του γνωστοποιήσει κάθε πόρισμά της προς άμεση απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Πιθανόν να του έστησαν ενέδρα μέσω Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.