- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενδοοικογενειακή βία: 968 κλήσεις στην Άμεση Δράση σε μια εβδομάδα - 379 συλλήψεις
6.494 έλεγχοι και 345 προσαγωγές για παραβατικότητα ανηλίκων - Εντείνονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας
ΕΛ.ΑΣ.: Η εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας - Τα στοιχεία για ενδοοικογενειακή βία και νεανική παραβατικότητα.
Σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Ενδοοικογενειακή βία: 968 κλήσεις την εβδομάδα 10 έως 16 Ιουνίου
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα από 10 έως 16 Ιουνίου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.
Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 968 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 85 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν 542 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 379 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 21 θύματα.
Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία (σχετ. η από 12-04-2024 Ανακοίνωση).
Δράσεις για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας
Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.
Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:
- 6.494 έλεγχοι ατόμων,
- 345 προσαγωγές,
- 149 συλλήψεις, ενώ
- βεβαιώθηκαν 339 παραβάσεις.
Αυξημένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 10 έως 16 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν -1.055- ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες:
- ελέγχθηκαν 96.412 άτομα,
- προσήχθησαν 4.017 και
- συνελήφθησαν 1.905
Επίσης, ενδεικτικά εξιχνιάστηκαν 254 κλοπές - διαρρήξεις, 29 απάτες, 35 κλοπές τροχοφόρων, 38 ληστείες, 9 απάτες με υπολογιστή καθώς και 672 υποθέσεις περί όπλων και 29 περί ναρκωτικών.
Οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο και μόνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Πιθανόν να του έστησαν ενέδρα μέσω Instagram
Οι νεότερες εξελίξεις για την υγεία της
Αναμνήσεις ενός μαθητή από την 21η Απριλίου 1967
Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή της
Πότε έρχονται βροχές και βοριάδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.