Ελλαδα

Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε η Βουλή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων υπολογίζεται σε 23.000

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε η Βουλή  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας: Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε η Βουλή

Με πορτοκαλί χρώμα «ντύθηκε» απόψε η πρόσοψη του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας που θεσπίστηκε στις 30 Μαΐου κάθε χρόνο.  

Η Βουλή ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η ασθένεια, αλλά και την άρση του φόβου και των προκαταλήψεων στο άκουσμα της ασθένειας. Η δράση μεταδίδει το μήνυμα My MS Diagnosis που είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας για τα έτη 2024-2025.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2007, ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς, για την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας σε όλο το φάσμα των αναγκών τους.

Υπολογίζεται ότι 2.500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 500.000 ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων, βάσει στατιστικών δεδομένων, υπολογίζεται σε 23.000 άτομα, από τα οποία 11.000 περίπου βρίσκονται στην Αττική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη
Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη

Μεγαλώνουμε, γερνάμε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα δυο-τρία απλά πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι οι κίνδυνοι από την ηλιακή ακτινοβολία και τη σωματική καταπόνηση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.